Kulturleder Håvar Andre Austgard viser stolt og fornøyd fram «kontrollsenteret» i veggen i Jevnakerhallen. Her kan man både koble til egen enhet (for eksempel telefon), eller man kan bruke mikrofonen som er på plass.

Og herfra styrer man de 24 (!) høyttalerne i taket. 

– Det er like god lyd uansett hvor i hallen du står, forsikrer Austgard.

Lyden kan også fordeles i forskjellige soner; tribunene og deler av eller hele salen. Brukere på hver sin side av skilleveggen kan bruke anlegget til hver sin musikk – og uten å forstyrre hverandre.

– Vi har fått utelukkende gode tilbakemeldinger, sier Austgard fornøyd etter halvannen måned i drift.

 

Kan brukes av alle

Det gamle anlegget var like gammelt som hallen og ikke lenger i bruk. Dermed måtte alle som ønsket lyd ha med seg sitt eget utstyr, noe som var lite optimalt både med tanke på kvalitet og lydfordeling.

Anlegget sikrer nå god lyd til både sportsarrangement og kamper, samt mindre kulturarrangement. Til konserter må man inn med mer utstyr.

Alle som benytter Jevnakerhallen kan bruke anlegget. 

 

Sparebank1-stiftelsen

Jevnaker kommune og idrettsrådet har fått støtte fra Sparebank1-stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal til å gjennomføre denne investeringen. Anlegget har kostet rundt en halv million kroner.

Bildet viser to klynger med høyttalere (tre i hver klynge) som henger i taket. I bakgrunnen ser man en klatrevegg og reklameplakat.
Totalt 24 høyttalere sørger for at lyden blir like god over hele hallen. Foto: Jevnaker kommune