Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Brann og redning

Jevnaker Brann og Redning utfører to hovedoppgaver; brannberedskap og brannforebyggende arbeid. Vi er organisert som et deltidsbrannvesen. Brannvesenet ledes av brannsjef, som også er leder for forebyggende arbeid i tillegg er det leder for beredskap og en feier.   

Brannstyrken består av deltidmannskaper, det vil si at alle har en annen hovedarbeidsgiver. Brannstyrken er på 16 mann fordelt på 4 lag. I tillegg har vi 4 mann som har overordnet vakt, det som kalles innsatsleder. 4 mann i tillegg til innsatsleder har vakt en uke av gangen. Ved store hendelser alarmeres alle som er tilgjengelig.

Vi har også en skogbrannreserve som brannvesenet kan benytte dersom det oppstår ekstra store hendelser, som skogbrann ol.  Styrken er delt i 3 roder og består av 30 mann.

Foto: Jevnaker kommune

Aktuelt

Bildet viser et peace-symbol og et stearinlys som lyser.

Vil du hjelpe flyktninger fra Ukraina?

Jevnaker kommune har fått henvendelser fra innbyggere som ønsker å hjelpe flyktninger fra krigen i Ukraina med bolig, klær eller lignende. Det er fler...
Bildet viser en mann som leverer vann og tepper til en eldre dame i en leilighet i en bygård.

Her finner du viktig informasjon ved kriser

Russlands invasjon av Ukraina gjør at Jevnaker kommune på lik linje med en rekke andre offentlige instanser får mange spørsmål. På denne siden har vi ...