Bildet viser næringsrådgiver i Jevnaker, Hans Tollef Solberg
Hans Tollef Solberg, næringsrådgiver i Jevnaker (Foto:Jevnaker kommune)

Gode tomter rett ved E16

Det er kommunens næringsrådgiver Hans Tollef Solberg som på oppdrag av politikerne i Jevnaker har fått kjøpt et allerede regulert næringsområde fra Bane NOR. Arealet ligger tett opptil den eksisterende næringsparken på Bergermoen, og i umiddelbar nærhet til E16 og Eggemoen.

 - Kommunen sitter jo allerede på store næringsarealer på Musmyra, men det ville kreve mye tid og ressurser før disse arealene er utviklingsklare, sier Solberg. – Politikerne var derfor tydelige på at de ville være på tilbudssida umiddelbart, og kunne tilby byggeklare tomter tilgjengelig raskt. Oppkjøpet av denne eiendommen løste dette behovet på en svært god måte, forteller han videre.

Det er lagd en tomtedelingsplan med sju gode tomter med areal mellom ca. 5-8 dekar, og til priser mellom ca. 1,6 og 2,3 millioner kroner, pluss omkostninger. Tilknytning for vann og avløp ligger på tomtegransa, og det er lagt ned infrastruktur for strøm og fiber. Asfaltert vei til tomtegrensa vil kommunen også sørge for innen utløpet av 2021.

-Dette vurderer vi som et svært attraktivt tilbud for næringsdrivende som ønsker å etablere seg i et strategisk vekstområde på Østlandet, slår Solberg fast. To tomter er allerede solgt.

 

Plass til både små og store

Men hva med små bedrifter, enkeltmannsforetak eller startups som kanskje ikke krever så mye plass, og ønsker seg mindre tomter?

- Her er det også muligheter, sier næringsrådgiveren. – Det er mulig å ta kontakt med oss om det kun er aktuelt å kjøpe et mindre areal. En annen mulighet er å kjøpe en tomt for videre seksjonering.