Del aldri passord

Ikke del passord med noen, ikke en gang med en betrodd kollega, sjefen din, politiet eller ektefelle. De som måtte ha et lovlig behov for å sjekke din bruker, har mulighet til å skaffe seg det via andre ordninger.  Du utsetter DEG SELV for stor risiko ved å eksponere passordet ditt.  Husk at vennskap kan gå i bølgedaler - en venn på et tidspunkt kan senere være noe annet....

Lås maskinen

Lås alltid skjermen eller logg av PC'n hvis du forlater den. Ha låsekode på mobilen eller nettbrettet.  Uansett om det er for en kort stund.  Konsekvensen kan være akkurat den samme for deg som om du har fått eksponert passordet ditt hvis du unnlater å gjøre dette.

Gode passord

Vær litt kreativ når du skal lage passord. Lag deg et eget system og bruk store og små bokstaver, tall og spesialtegn (?!§%&….) 
Det gjør det vanskeligere for uvedkommende å avsløre passordet ditt.  Unngå norske tegn (æøåÆØÅ) i passordet da det vil finnes systemer som ikke godtar det.

Eksempel på passordsystem:

Ma1ErEnF!nTid

Jun!ErEnS0mmerM@ned

Jul!ErSe1veSommerM@neden

@ugustErSk0lest@rt

Osv.

Det tar litt hodebry i starten, men når man blir kjent med sitt eget system er ikke det vanskelig og noe alle kan klare.

Endre passordet ved første mistanke

Skriv gjerne ned passordet ditt men oppbevar det sikkert så ingen andre kan få tilgang til det.
Har du mistanke om, eller vet at passordet ditt er eksponert eller avslørt for andre; Endre det umiddelbart.