Dag Otto Lauritzen og Stian Grastveit fortalte sin historie og ga oss alle inspirasjon, motivasjon og gode verktøy for å sammen bygge Fjordlandsbyen Jevnaker til at sted der alle føler tilhørighet.

Se flere bilder nederst i artikkelen.

Tankevekkende til ungdommen

Allerede på dagtid fikk alle elever og ansatte ved Jevnaker ungdomsskole en smakebit fra konferansen med et tankevekkende foredrag den tidligere langrennsprofilen av Stian Grastveit. 

Hver og en av oss kan gjennom hvordan vi uttrykker oss bidra til en litt bedre hverdag for andre, var hans budskap: Små replikker kan gi store konsekvenser for menneskers liv, men dette kan vi gjøre noe med. Sammen kan vi gjøre verden litt bedre å leve i for hverandre. Det er viktig at alle skal kunne tørre å være seg selv. Noen ganger forsnakker vi oss, men det er lov å gå tilbake og rette det opp. 

Grastveit trollbandt alle elever med med sitt tankevekkende og morsomme foredrag.

Til inspirasjon

Det var ordfører Morten Lafton, Ungdomsrådet ved Ane Solberg, kommunedirektør Håvard Ulfsnes og kommunalsjef for oppvekst og kultur Anette Juul Pedersen som sparket i gang kveldsarrangementet. 

Jevnaker kommune ønsker å gi inspirasjon til alle som jobber for barn og unge i Jevnaker gjennom denne konferansen. Alle skal føle seg inkludert og blir sett og hørt i Fjordlandsbyen Jevnaker. 

Det er plass til alle! 

Den beste utgaven av deg selv

Dag Otto Lauritzen delte raust fra sitt liv – gjennom både motgang og medgang. Alt er mulig, men det umulige tar bare litt lengre tid, framholdt han. Han ville at alle skulle sette seg mål for livet med små delmål som kan føre til mestring. Dag Otto var gjenkjennelig fra sin rolle som idrettsutøver og seinere som programleder for blant annet «Huskestue» og «Kompani Lauritzen». 

«Du skal bli den beste utgaven av deg selv», er et mantra Lauritzen har blitt kjent for

Han la vekt på at alle trenger hjelperyttere for å kunne prestere på sitt beste. En idrettsutøver eller programleder er avhengig av alle ledd fra renholder til toppsjef. Husk at det er viktig å gi en takk til alle som jobber for at du skal lykkes, oppfordret han.

Stian Grastveit holdt sitt foredrag også på kveldsdelen av arrangementet og fikk med seg publikum til å tenke gjennom situasjoner der de hadde såret andre. 

Det er viktig at vi alle gir rom for ulikheter gjennom de ordene vi velger. 

Takk og velkommen!

Sandra Stepanenko avsluttet kvelden med to selvskrevne sanger. Hun sang vakkert og akkompagnerer seg selv på keybord. Innslaget avsluttet en vellykket konferanse på en stillferdig og vakker måte.

Takk til alle lag og foreninger som har bidratt med bilder. Takk til JIF håndball for kiosksalg. Takk til Sparebank 1-stiftelsen Jevnaker Lunner og Nittedal for økonomisk støtte til konferansen. Takk til alle gode oppvekstambassadører på Jevnaker. 

Velkommen til neste års konferanse!