– Jeg har gledet meg til å begynne!

Berit begynte i jobben som rådgiver for helse- og omsorgssektoren like etter påske. 

Nå blir hun en av kommunedirektørens nærmeste medarbeidere, og skal jobbe med utvikling av helsetjenester – også på tvers av sektorer og gjennom hele livsløpet.

Koordinering av kommunens folkehelsearbeid er også en del av stillingen.

 

Fra individet til helheten

Berit kommer opprinnelig fra Råde, men har nå bodd på Jevnaker i nesten fem år. Her har familien vokst fra to til fire, og minstemann var akkurat født da stillingen ble lyst ut sist høst.

Tidligere har hun jobbet som fysioterapeut i Tokke kommune og ved Austjord behandlingssenter. Hun har også videreutdanning innen tverrfaglig rehabilitering, og er nå en måned unna å levere en master i helsevitenskap. 

Dét er også forklaringen på hvorfor Berit nå flytter seg fra det kliniske til det organisatoriske og strategiske. Med det endres også fokuset fra individet til helheten, og utvikling av tjenesten. 

 

Nye løsninger

Fremtidens helsetjenester kommer til å se annerledes ut enn i dag. Dette handler om mye mer enn eldreomsorg, men det er ikke til å komme unna at andelen eldre øker og andelen yrkesaktive går ned. Denne utfordringen er felles for de fleste norske kommuner, som alle nå jobber med å finne de beste løsningene for fremtiden. 

Dette blir en viktig del av Berits jobb fremover, og da kommer det godt med at hun ikke blir skremt av mye dokumenter.

– Jeg koser meg veldig når jeg kan fordype meg i offentlige utredninger (NOU-er) og dokumenter. Jeg liker struktur og strategier, og å gå i dybden.

 

– Føler meg hjemme

Nå i oppstarten gjelder det å bli kjent med både menneskene, tjenestene og arbeidsplassen. 

– Jeg føler meg veldig hjemme allerede og er blitt tatt godt imot.

Stillingen har stått vakant fra januar 2023.

– I denne perioden har oppgavene vært fordelt på mange. Derfor er vi glade for at Berit nå er på plass. Det var mange gode søkere på jobben, men Berit var den best kvalifiserte, sier kommunedirektør Håvard Ulfsnes.