Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
25. sep. 2021 kl. 14:41

Om Korona

Les mer om situasjonen her.

Les mer

Om handlingsveilederen

Handlingsveilederen beskriver hvordan vi handler og samarbeider med barn, unge og deres foresatte. Handlingsveilederen er forpliktende for alle ansatte som møter barn og unge med behov for hjelp, støtte og oppmerksomhet i korte eller lengre perioder i livet.

Dersom du lurer på om et barn/ungdom trenger hjelp, plikter du som ansatt å gjøre noe med det. Husk at det kanskje bare er du som ser. Da blir du den avgjørende faktoren dersom bekymringen viser seg å være reell.

Handlingsveilederen for Bedre tverrfaglig innsats (BTI) forteller deg hvordan du bør handle, og skal gi deg trygghet på egen kompetanse og framgangsmåte.

Gjennom tidlig innsats og samhandling hindrer vi at barn og unge vokser seg inn i større vansker. Vi skal ikke vente og se.

Bruk handlingsveilederen fra første stund i møte med barn og unge som kan ha behov for hjelp, støtte og oppmerksomhet.

Barnevernet følger oppdatert versjon av statlig veileder for barnevern.

 

I overgangssituasjoner mellom tjenester eller personer kan innsatsen eller koordineringen rundt barn og unge svikte, ofte fordi den som overtar ikke er godt nok orientert om familiens situasjon.

 

På alle nivåer i handlingsveilederen har du samtidighetsansvar. Det betyr at du er ansvarlig for å følge opp barnet og familien selv hvis du har sendt henvisninger eller meldt fra om din bekymring er meldt til andre instanser eller til din leder.

 

De ulike tjenestenes arbeid med familien skal i størst mulig grad foregå samtidig, ikke etappevis.

Aktuelt

Bildet viser Shima Heleem som viser fram ett par julestrømper

Mamas inn i arbeidslivet!

– Jeg er veldig glad for at jeg er her og jeg liker å sy, selv om jeg ikke har gjort det før, smiler Shima Heleem mens hun viser fram to julestrømper....
Bildet viser reagensrør

Spørsmål og svar om testing av skolebarn

I stedenfor å være i karantene i 10 dager kan skolebarn få et testeregime når de er nærkontakt til en som fått påvist covid-19. (Dette gjelder ikke f...
Gutt ler

Velkommen tilbake til barnehage og SFO

Barnehagene og SFO åpner som vanlig fra mandag 2. august. Det betyr at Jevnaker kommune følger grønt nivå etter anbefaling fra kommuneoverlegen og kri...