- Vi skal rydde fra Toso via Haugerstranda over Nesbakken og helt til Nybrua, forteller Senterpartiets Harald Antonsen. Han har for anledningen funnet fram motorsaga til fotografering sammen med ordfører Morten Lafton. – Vi trenger folk med motorsag, river, raker og arbeidslyst. Det gjelder å få med seg alt av kvist og kvast og søppel på hele strekningen. Husk at de som tar med seg motorsag må ha ordentlig verneutstyr, minner Antonsen om.

Tirsdag og onsdag

Dugnaden blir på ettermiddagen tirsdag og onsdag fra klokka 17-21. Du møter opp på Torget på Nesbakken for registrering og fordeling av arbeidsoppgaver. 
Kommunen stiller med mannskap, biler og utstyr. Alt avfall fraktes til Trollmyra etter endt dugnad. Frivilligsentralen stiller med Miljøpatruljen, og serverer mat sponset av våre tre dagligvarebutikker. Du kan være med akkurat så mye som det passer deg. 

- Sammen skal vi gjøre Jevnaker klar til 17.mai og i tillegg skal vi klargjøre turistsesongen 2021. Vi ønsker å gjøre dette i fellesskap for å styrke samholdet i bygda, sier ordfører Morten Lafton.

Dugnaden er initiert av formannskapet og kommunestyret i Jevnaker. Det blir matstasjoner der det serveres pølser og drikke til deltakerne. Disse er å finne på parkeringen ved Hadeland Glassverk og ved Torget.

Hva med smittefare?

- Smittevernet skal ivaretas, fastslår Lafton. Jevnaker kommune har siden slutten av april vært på nasjonalt nivå for smitteverntiltak. Det betyr at 200 personer kan samles ute. I tillegg presiserer ordfører at det skal ikke være mange samlet på samme sted. Dugnaden vil skje spredt utover strekningen fra Toso til Nybrua. I tillegg er dugnaden fordelt på to dager.
- Jevnaker er på nasjonalt nivå når det gjelder smittevernsreglene. Det forholder vi oss selvfølgelig til og dette blir ivaretatt disse dagene. Vel møtt!