Salgsbevilling for alkohol

Butikker som skal selge alkohol, må søke om salgsbevilling. Salgsbevillingen gjelder for salg og utlevering av alkoholholdig drikk med høyest 4,7 % alkohol. Bevillingen gis for maksimum fire år om gangen. 

NB! Dersom det er endringer av styrer, stedfortreder og dagligleder må det gis en tilbakemelding til kommunen. Dersom det er eierskifte må det søkes om ny bevilling.

Skjenkebevilling alkohol

Alminnelig skjenkebevilling:
Hvis du skal starte et sted som skal servere alkoholholdig drikke, må du både søke om serveringsbevilling og skjenkebevilling. Serverings- og skjenkebevillingen gis til selskapet som har det økonomiske ansvaret for driften av serveringsstedet.
Dersom det er endringer av styrer, stedfortreder og dagligleder må det gis en tilbakemelding til kommunen. Dersom det er eierskifte må det søkes om ny bevilling.


Skjenkebevilling for en enkelt gang - åpent arrangement
For eks. konsert, festival, teater eller show.
Hvis du skal ha et arrangement som er åpent for allmennheten, på et sted uten skjenkebevilling innendørs eller utendørs, må du søke om skjenkebevilling for én enkelt anledning.
Søknadsfrist er 14 dager før arrangementet. Ved større arrangement: 30 dager før.

 

Skjenking for en enkelt anledning - lukket arrangement (Ambulerende bevilling)
For eks.bryllup, jubileum, lukket selskap. 
Hvis du skal ha et lukket arrangement i et lokale som ikke har skjenkebevilling, og du enten skal ta betalt for alkohol, eller du leier lokaler hvor utleier er involvert i andre deler av selskapet, må du søke om ambulerende skjenkebevilling. Søknadsfrist er 14 dager før arrangementet. Ved større arrangement: 30 dager før.

 

Serveringsbevilling

Hvis du planlegger å starte et sted hvor det serveres mat og/eller drikke må du søke kommunen om serveringsbevilling. Hvis det skal serveres alkoholholdig drikke må du i tillegg søke om skjenkebevilling.

Serveringsbevilling gis til selskapet som har det økonomiske ansvaret for driften av serveringsstedet.

Søknad om serveringsbevilling behandles etter bestemmelsene i serveringsloven.