I praksis bestemte velgerne dette 11. september, men formelt ble de to enstemmig valgt av det nye kommunestyret torsdag kveld. 

Nå har de behov for å takke innbyggerne.

– Vi setter stor pris på tilliten, og føler det er en anerkjennelse for at vi har gjort en jobb som mange på Jevnaker har satt pris på, sier de to.

– Ydmyk og motivert

1570 innbyggere på Jevnaker valgte stemmeseddelen til Arbeiderpartiet under årets valg. 617 av dem ga en ekstra personstemme til Morten Lafton. I tillegg fikk han 75 såkalte slengere, som er personstemmer gitt av andre partiers velgere.

– Det er spesielt det store antallet personstemmer som gjør at man blir ydmyk og motivert til å gjøre en god jobb. Å føle at man er ønsket i jobben, sier ordføreren.

Godt samarbeid

Dette blir andre periode som ordfører og varaordfører for Lafton og Belsby. 

– Vi har forsøkt å bidra til et godt og konstruktivt politisk miljø, med et godt samarbeid både mellom partiene og mellom politikerne og organisasjonen. Dette har hele kollegiet bidratt til i de fire årene som har vært, understreker han.

Seks partier er representert i kommunestyret. 10 av de 19 representantene var ikke faste medlemmer i forrige periode. Noen er helt ferske, noen har politisk erfaring med seg. Det nye kommunestyret har uttrykt ønske om at det gode samarbeidet fra forrige periode skal videreføres.

– Skal vi sammen lykkes med å utvikle Jevnaker kommune som et godt sted å bo er ikke politisk dragkamp om detaljer måten å gjøre det på, sier ordfører Morten Lafton.

  • Mer informasjon
    • Valgresultatet finner du ved å trykke her
    • Oversikt over medlemmene til kommunestyret og deres kontaktinformasjon finner du ved å trykke her
    • Oversikt over medlemmene til formannskapet og deres kontaktinformasjon finner du ved å trykke her
Bildet viser 19 personer som står samlet i en gruppe. Alle ser i kameraet og de fleste smiler.
Dette er kommunestyret 2023–2027: Bak fra venstre: Torbjørn Zareus Bergen (Frp), Jørgen Løvås Grenne (Rødt), Simen Engen Hammerstad (Ap), Kjetil Hartvedt (Sp), Per Gunnar Nygård (Ap), Cecilie Johansen Sandbakken (Ap), Atle Jakobsen (Ap), Gudbrand Ruud (H), Hans Gustav Borch (H), Rachel Therese Falk Trondsen (H), Bård Brørby (SV) og Kjetil Bredesen (Ap). Foran fra venstre: Maria Aldersjøen (Frp), Maria Therese Andresen-Aldersjøen (Ap), Ragnhild S. Dypvik Norstrøm (Ap), Morten Lafton (Ap), Kristine Belsby (Ap), Liv Marit Lien Glemmestad (Ap) og Ole Martin Sagengen (Ap). Foto: Jevnaker kommune