– Jeg har alltid ønsket å gi noe tilbake til Jevnaker, sier Braathen.

Han er født og oppvokst i Jevnaker, og formelig bobler av entusiasme og engasjement når Fjordlandsbyen Jevnaker blir tema.

– Jevnaker kan bare måke inn på de mulighetene som er her; mesteparten er ikke ferdig ennå – eller er uprøvd. Ser man én time fra Jevnaker så dekker vi både høyfjell, sjø, hovedstaden og hovedflyplassen – alt! Jevnaker er en spennende kommune, som tilhører hjertet mitt på alle måter.

Braathen beskriver seg selv som løsningsorientert, og at han gjerne lærer av andres gode erfaringer.

– Jeg kopierer – og prøver å gjøre det enda bedre, sier han og ler.

Om ansettelsen

Det var 11 søkere til stillingen.

– Hans Ole var den best kvalifiserte ved at han har lokalkunnskap, stort engasjement og nettverk – og ikke minst gjennomføringsevne. Det er en tydelig politisk bestilling i Fjordlandsby-arbeidet. Vi ser frem til å få ham med på laget, sier kommunedirektør Håvard Ulfsnes.

Begrepet Fjordlandsbyen Jevnaker ble lansert i 2018, og er en dag en del av kommunens visjon «Fjordlandsbyen Jevnaker – fra rock til rullator». Fjordlandsbyen er også en rød tråd i kommuneplanens samfunnsdel, som ble politisk vedtatt høsten 2022. Denne kan du laste ned som pdf ved å trykke her.

Målet er at Fjordlandsbyen blir så innarbeidet at det bidrar til en tydelig identitet for kommunen. I tillegg skaper det muligheter for utvikling gjennom en felles visjon for både næringsliv, innbyggere og innflyttere.

Kjent navn

Hans Ole Braathen vil være kjent for mange i Jevnaker, ikledd forskjellige hatter.

Han beskriver at han lenge har jobbet «på siden av Fjordlandsbyen», ikke minst gjennom å etablere og fram til nylig være styreleder for Randsfjordfestivalen og badeparken.

Han har også vært leder av den lokale næringsforeningen, og han var involvert i prosjektet Jevnaker 2020. I fjor høst solgte han Circle K på Bergermoen etter over 20 års drift.

Arbeidsbakgrunnen før det var i tråd med utdannelsen; innen markedsføring, kommnuikasjon og reklame.

– Det er kommunikasjon, utvikling, markedsføring og reklame som ligger hjertet mitt nært. Jeg gleder meg til å jobbe mer med strategi igjen.

Hans Ole Braathen er bosatt i Lunner og kommer fra stillingen som daglig leder ved Hadeland MC og Fritid på Andfossen i Brandbu. Første arbeidsdag i Jevnaker kommune er 14. august.