En leselystkampanje som funker:

Sommerles er inspirert av gamingverdenen, og er utviklet for å være gøy og motiverende for barna. Når man registrerer leste bøker inne på http://sommerles.no får man XP, kule digitale trofeer og går opp i level. Ved hvert tiende level kan man hente fine premier på biblioteket.

Sommerles er for alle barn - enten du leser med øya, øra eller henda. For på Sommerles kan du nemlig registrere bøker som er blitt lest høyt for deg, bøker du hører som lydbok, e-bøker du leser på brett eller papirbøker du leser selv. 

I fjor deltok over 162 000 barn fra hele landet på Sommerles. I Jevnaker deltok mer enn 50% av barna. I år ønsker vi enda flere barn velkommen til lesekampanjen, og håper på ny rekordoppslutning. I tillegg skal vi gjøre flere sprell i løpet av sommeren for å holde leselysten oppe blant barna.

Sommerles kick-off:

Det blir Sommerles kick-off på plassen foran biblioteket lørdag 10. juni kl. 11-14. Her blir det utdeling av gratis is til alle barna. Du kan også komme å kikke på de fine premiene, få hjelp til å registrere deg og låne bøker.

Sommerlesfest:

Sommerles avsluttes med en stor Sommerlesfest på biblioteket fredag 1. september kl. 17.00. Da blir det reptilshow med Oslo reptilpark. Etter showet blir det meet-and-greet med dyrene. Da kan du prøve å holde en kvelerslange, en tarantella eller et annet skummelt dyr, hvis du tør.. Og selvfølgelig blir det trekning av tre kule hovedpremier. 

Velkommen til biblioteket:

Kom innom oss på biblioteket dersom du trenger hjelp med registrering, boktips til hva du kan lese eller når du vil hente premier. Premiene kan hentes på tvers av bibliotekene på Hadeland. Vi gleder oss til å ta deg i mot!