Plakat for filmstrømmetjenesten Filmoteket. Bilde av kvinne med hodetelefoner og spiser popcorn.
Filmoteket

Filmoteket

Nå kan du låne film med lånekortet ditt gjennom strømmetjenesten Filmoteket!

Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst og hvor som helst.

Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler for alle aldre. Her finner du alt fra klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og storfilmer til smalere filmer i arthaus/independent-kategorien. 

Du finner mer enn 1800 filmer og serier å velge mellom.

  • For å komme i gang trenger du lånenummer og pin-kode. Du må ha nasjonalt lånekort og være låner hos oss.
  • Lag deg en konto: https://filmoteket.no/
  • Du kan låne inntil 4 filmer i måneden
  • Filmen du låner er tilgjengelig i 48 timer.
  • Filmene kan strømmes til alle plattformer, i alle de kjente nettleserne og enkelt overføres til større skjerm/ TV via AirPlay og Chromecast. Du må være tilknyttet internett for å se filmene. 
Plakat for filmstrømmetjenesten filmbib
Filbib

Filmbib

Filmbib er bibliotekenes strømmetjeneste for kortfilm og dokumentarfilm. Alle med nasjonalt lånekort kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom Filmbib.

Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode som du får på biblioteket. Alle filmene du finner her er kjøpt inn gjennom den nasjonale innkjøpsordningen for film.

Du kan se kortfilmer og dokumentarer av nyere dato, men også flere filmer som går tilbake i tid. Filmbib har en unik samling av filmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante, engasjerende og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer.