Lag avtale og logg deg inn med lånekortet ditt

I selvbetjent åpningstid kan du låse deg inn i biblioteket med lånekortet ditt. Du kan låne, levere og hente reserverte bøker.
Du kan også bruke lokalet til for eksempel å lese aviser, studere, jobbe, møtes og bruke pc-er.
Utskrifter og kopier betales med Vipps til Vippsnummer 740848. Hvis du ikke har Vipps kan du komme innom og betale i betjent åpningstid. 
Det vil bli mulig å logge seg inn i biblioteket fra klokka 8 til 21, hver dag hele året!
Alle som ønsker å få tilgang til selvbetjent bibliotek må:
 • være over 18 år
 • være registrert som lånere hos oss 
 • signere avtale om tilgang til selvbetjent bibliotek.
Velkommen til selvbetjent bibliotek på Jevnaker.

Informasjonsbrosjyre

Velkommen til selvbetjent bibliotek

Jevnaker folkebibliotek er nå tilgjengelig for publikum også utenom betjent åpningstid. I selvbetjent åpningstid kan du låse deg inn i biblioteket med lånekortet ditt. Du kan låne, levere og hente reservert materiale. Du kan bruke lokalet til for eksempel å lese aviser, studere, jobbe og bruke pc-er.

 

I selvbetjent åpningstid er biblioteket ubemannet. Det betyr at selv om personalet er til stede i lokalet er de ikke tilgjengelig for spørsmål eller veiledning. Trenger du hjelp av personalet kan du henvende deg i skranken i betjent åpningstid.

 

Tilgang

For å få tilgang til biblioteket i selvbetjent åpningstid må du:

 • Være over 18 år
 • Ha gyldig lånekort med pinkode
 • Ha underskrevet avtale med biblioteket.

 

Personer under 18 år har adgang i følge med voksne som har gyldig avtale. Personen med gyldig avtale er ansvarlig for mindreårige som er med og benytter biblioteket i selvbetjent åpningstid.

 

Du må kunne

Kom innom i betjent åpningstid og få veiledning om tilbudet. Du må:

 • Kunne låse deg inn ved hjelp av lånekort og pin-kode. Bruk gjerne lånekort på mobil i Bibliofil-appen.
 • Kunne bruke selvbetjeningsautomat til utlån og innlevering
 • Vite hvor bestilt materiale er plassert
 • Vite hvordan du kan ta utskrifter, kopiere eller skanne dokumenter.

 

Alt materiale er utstyrt med radiobrikker, slik at alarmen utløses dersom du tar med en bok eller andre medier som ikke er registrert utlånt. Alarmen vil da løses ut.

 • Du kan ha glemt å låne materialet eller noe kan ha gått feil. Gå tilbake og gjennomfør utlånet på nytt.
 • Hvis noe er galt med automaten: Ta med deg materialet du vil låne og kontakt biblioteket i betjent tid for å registrere lånet. Innlevering gjør du også selv på automaten.

 

Reservert materiale

Har du fått beskjed om at reservert materiale er holdt av, kan du hente det i selvbetjent åpningstid. Hentelappen har samme kode (f.eks. 14/5) som i hentemeldingen. Lånernummeret står også på hentelappen. Husk å registrere lånet. Du kan ikke ta med materialet uten å bruke selvbetjeningsautomaten. Husk at reservert materiale kun kan lånes på kortet til den som har gjort bestillingen.

 

Hvis du ønsker å låne noe du trenger hjelp til å finne, er det lurt å legge inn bestillingen på forhånd så setter vi materialet på bestillingshylla. Søk i samlingen og bestill på nett: https://jevnaker.bib.no/cgi-bin/m2

 

Gebyrer

Har du utestående erstatningskrav, kan du ikke låne på selvbetjeningsautomaten. Kom tilbake i betjent åpningstid og betal beløpet, og lånekortet ditt blir åpnet igjen.

 

Retningslinjer

Når biblioteket er selvbetjent, er du selv ansvarlig for å benytte tjenester og utstyr på en forsvarlig måte.

 

Ta hensyn til andre besøkende.

 

Det er ikke lov å bruke rusmidler.

 

Sørg for å forlate lokalet når det gis beskjed om at biblioteket stenger for kvelden.

 

Hvis du observerer uakseptabel eller ulovlig aktivitet i selvbetjent åpningstid, vennligst gi de bibliotekansatte beskjed. Ta kontakt i betjent åpningstid eller send en e-post til: biblioteket@jevnaker.kommune.no.

 

Ved eventuelt strømbrudd, lekkasje osv. varsles vaktmestertjeneste på: 91 60 90 36

 

Husk at lånekortet er personlig, og bare du kan bruke det som adgangskort. Er dere flere som skal inn sammen, skal hver enkelt låse seg inn med eget kort. Dersom du tar med deg andre inn, er det du som har låst deg inn med lånekortet ditt som er ansvarlig for det som skjer i biblioteket mens dere er inne. Hvis du opplever at noen kommer seg inn i biblioteket når du logger deg inn kan du melde fra til oss på biblioteket@jevnaker.kommune.no

 

Tilgang til selvbetjent bibliotek kan bli trukket tilbake ved overtredelse.