Elin leser eventyr på Bristol
Elin leser eventyr på Bristol

Bøker rundt bålet

På tampen av 2020 fikk biblioteket tildelt prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket til et prosjekt som vi kalte Bøker rundt bålet. Med Bøker rundt bålet ønsket vi å skape hyggelige møteplasser der litteraturen står i sentrum. Konseptet er enkelt: Vi møtes rundt bålet med bøkene. Det ligger i menneskenes natur at vi samler oss rundt leirbålet og deler fortellinger. 

Vi har vært på Nøklebytangen sommer og vinter,og hatt høytlesningsarrangementer som vi har kalt Ligg og lytt. Her har folk møtt opp i 27 plussgrader (uten bål!) og 5 minusgrader for å høre fortellinger. 

Det ble påskekrim på Haugerstranda i april. Denne dagen blåste det fælt og var fryktelig surt, så her var det kun de tøffeste som dukket opp! 

Biblioteket hadde stand på Markens grøde i september, og her fortalte barnebibliotekaren grøsserhistorier for både liten og stor.

I oktober tok vi turen til Bristol ved Ølja. Denne kvelden leste vi dikt og eventyr av den glemte, lokale forfatteren Gunnar Frøishagen (1911-1945), og vi fortalte om livet og forfatterskapet hans. 

Og vi kan konkludere med at dette ønsker vi å gjøre mere av! 

Følg oss på Facebook for å holde deg oppdatert på arrangementene våre. Vi legger også ut arrangementene våre på nettsida vår og på Det skjer i Ringblad. Kanskje vi ses på Nøklebytangen i vinter?