Den store klesbyttedagen ble startet av Naturvernforbundet for å redusere behovet for å kjøpe nyprodusert klær. Over hele landet arrangeres det byttedager som bidrar til at klesbytting, kvalitet og gjenbruk blir lettere tilgjengelig, også for folk i distriktene hvor det ikke er flust av vintage- og second hand-butikker.

Enkelt å være med på klesbyttedagen:

Finn frem inntil syv hele og fine plagg per medlem i din husstand. For hvert plagg du har med deg får du en byttelapp som du bruker til å bytte til deg et nytt plagg på klesbyttedagen. Innlevering av plagg skjer i forkant av klesbyttedagen, på Jevnaker folkebibliotek mandag 15.-torsdag 18. april, under bibliotekets ordinære åpningstid. Med plagg mener vi klær, sko, smykker, vesker og annet tilbehør.

Sosialt og moro:

I tillegg til å finne nye klesskatter og få luket ut ting du ikke trenger fra ditt eget klesskap, er klesbytting både gøy og sosialt. Jevnaker frivilligsentral stiller med kafé på dagen, slik at du kan sette deg ned og nyte en kaffe og noe godt å spise. Den siste timen kan du også plukke med deg inntil syv plagg, helt uten å ha byttelapp.

Ta med deg venner og familie og bli med på klesbyttefesten!

Årets klesbyttedag arrangeres av Jevnaker frivilligsentral, Jevnaker folkebibliotek, Naturvernforbundet Jevnaker og SU ved barnehagene i Jevnaker.