Smarttelefonen er en uunnværlig del av livet for de aller fleste, enten det er for å ta opp lån med BankID, bli underholdt på TikTok, få hjelp av ChatGPT til å skrive skoleoppgaver eller å følge opp barna i egne klassegrupper på Facebook.  

Utviklingen innen digital teknologi går stadig raskere og griper inn i og endrer livene våre på ulike måter. Det har i lang tid vært oppmerksomhet rundt å bygge ferdigheter i digital kompetanse, men ikke fullt så mye oppmerksomhet rundt hva utviklingen innebærer, og gjør med oss som enkeltindivider og samfunn.  

De siste årene er det gitt ut en rekke spennende bøker med ulike vinklinger på digital teknologi og mulighetene og utfordringene den fører med seg. Bøkene omhandler blant annet sosiale medier, algoritmer og kunstig intelligens og hvordan teknologien påvirker livene våre og samfunnet vi er en del av. 

Jevnaker folkebibliotek har fått støtte fra stiftelsen Fritt ord til å invitere tre kunnskapsrike forfattere og formidlere til biblioteket. De skal hjelpe oss til å forstå mer av hvordan den teknologiske utviklingen griper inn i livene våre. Vi er stolte av å kunne presentere følgende knallsterke foredragsrekke: 

  • Onsdag 21. februar klokka 18 kommer forfatter og journalist Bår Stenvik til biblioteket for å snakke om algoritmer, dataøkonomi og kunstig intelligens. Bår Stenvik ga ut boka Det store spillet: hvordan overleve i algoritmenes tidsalder i 2020. 
  • Tirsdag 19. mars klokka 18 kommer forfatter og statsviter Hilde Nagell til biblioteket for å snakke om data, digitalisering og dataøkonomi. Hilde Nagell ga ut boka Digital revolusjon: hvordan ta makten og friheten tilbake i 2020. 
  • Onsdag 10. april klokka 19 kommer forfatter og teknologijournalist Per Kristian Bjørkeng til biblioteket for å snakke om hvordan du kan ta i bruk ChatGPT som et nyttig verktøy i din studie- eller arbeidshverdag. Per Christian Bjørkeng ga ut boka Knekk ChatGPT-koden: lær å tenke nytt og ta i bruk tidenes kraftigste dataverktøy i 2023. 

Alle arrangementene er gratis og åpne for alle, men for å sikre deg plass anbefaler vi at du melder deg på til biblioteket på e-post til biblioteket@jevnaker.kommune.no eller på telefonnummer 61 31 23 11.