UKM har av ulike årsaker ikke vært gjennomført på noen år i Jevnaker. Hovedårsak er selvsagt to år med pandemi. 

Tradisjonelt har UKM vært gjennomført med en lokalmønstring, fylkesmønstring og landsmønstring – og forkortelsen sto for Ungdommens kulturmønstring.

Etter noen år har man sett behovet for at det skjer kulturopplevelser igjennom hele året, og at mangfoldet på den måten blir større.

Derfor står UKM i dag for Ung Kultur Møtes.

Vi har allerede startet med aktiviteter denne våren. Variasjonen på aktiviteter er stor, så her bør det være noe for enhver smak.

Gratis!

Alle aktivitetene er GRATIS.

Dette er finansieres gjennom fondsmidler, øremerket til ungdom og ikke minst med støtte fra fylkeskommunen (Bizzy-midler).

Mer enn bare musikk og kunst

Kommunen har også inngått et samarbeid med lag og foreninger slik at ungdom kan bli kjent med aktiviteter som finnes i bygda. Det håper vi igjen kan resultere i økt rekruttering til det frivillige kulturliv.

Første besøk gikk til bordtennisklubben. Det ble en kjempefin kveld hvor ungdommen fikk prøve seg på en bordtennisturnering.

22. februar går turen til klatreklubben i Jevnakerhallen.

Det er også inngått avtale med næringslivet: Martine Greftegreff hos Jevnaker garn skal lære bort hvordan man hekler sin egen veske og hos Silje Sandberg kan man lære å lage dumplings. Hun har nylig kommet ut med egen kokebok, og mange fikk se hennes ferdigheter i Masterchef for noen år siden.

Rock, manga og standup

Rock, manga og standup

Selvfølgelig er det også plass til musikk og kunst. Tidligere i februar var det bandworkshop med kulturskolens egen Øyvind Hovde-Wesenberg

Det hentes også inn eksterne krefter: Tegneserieskaper Helen Kaldheim kommer i mars. Hun debuterte med fantasyserien «Mørkalven» for et års tid siden, og ble det med den første som ga ut en egen norsk tegneseriebok i mangastil.

Manga, som er det japanske ordet for tegneserier, brukes ofte om en spesifikk type japansk tegnestil, fortellerteknikk og handling. Både Kaldheim og manga kan du lese mer om i denne artikkelen hos NRK.

Og til slutt kommer det en skikkelig rosin i pølsa: Vårprogrammet avsluttes nemlig med standup-show i juni. Dette kommer det mer informasjon om senere.

Vårprogrammet

18. januar: UK besøker bordtennisklubben

11. – 12. februar: Bandworkshop med Øyvind Hovde-Wesenberg

22. februar: UK besøker klatreklubben

8. mars: Mangakurs med Helen Kaldheim

20. mars: Bingo på UK

1.april: Lær å lage dumplings med Silje Sandberg

19. april: Lær å hekle veske med Jevnaker garn

Juni: Standup-shop. Nærmere informasjon kommer