Nam! Ostepølse! Nam nam, smiler Jon Kostøl (5) sammen med flere av barna fra avdelingen "Kælva" i Nordby gardsbarnehage. Barna står pent i kø for å få servert pølser av ordfører Morten Lafton og kommunestyrerepresentantene Harald Antonsen og Bård «Bobby» Brørby.
Sennep eller bare ketchup spør Antonsen? 
Ketchup!!! roper flere av 5-6 åringene i munn på hverandre.

Bildet viser grilling på stranda på Nøklebytangen

Samlingspunkt

Tre grillplasser er nå etablert på de fine strendene våre på Haugerstranda, Nordbytangen og her på Nøklebytangen. Kommunestyret bevilget penger til de offentlige grillplassene i fjor og nå er de på plass til sommersesongen 2021. Jevnaker kommune har brukt 300.000 på prosjektet som består av de tre kull-grillene med avlastningsbord og benker. 
Kjempe ålreit, sier en fornøyd Brørby. Vi håper dette vil bety møteplasser for folk, både på dagtid og kveldstid.
– Også er det jo så fin plassering, skryter Antonsen. – Her kommer det til å komme mange folk. Det fine er jo også at dette skal stå ute hele året, så her kan man også grille om vinteren! Et sted som er tilgjengelig for alle, barn, voksne, funksjonshemmede og tilreisende.

Bildet viser kommunstyrerepresentantene Bård Bobby Brørby, ordfører Morten Lafton og Harald Antonsen spise pølser.

Fjordlandsbyen Jevnaker

Grillplassene er en del av prosjektet «Fjordlandsbyen Jevnaker» der det satses på å gjøre Jevnaker til et godt sted å bo i tillegg til å utvikle kommunen som en turistdestinasjon. – Det er alle disse små tingene som skaper det store bildet, sier Brørby. Mari Bjertnæs i gardsbarnehagen er helt sikker på at grillplassene vil bli brukt av mange.  Vi i barnehagen er mye på Nordbytangen. Så spesielt den grillen kommer vi til å benytte oss av, sommer som vinter! 
Borte ved sandvolleyballbanen sitter en overraskende stille barnegruppe. Pølsespising står for oppmerksomheten og ostepølsene går ned på høykant!  Vi er veldig glad i pølser så det blir bra, ler Eira på 6 år og Emma Birgitte på 4 år.

Husk å rydde opp

 Jammen varmt i denne glohaugen, smiler ordfører Lafton mens han griller. Han minner om at de som vil bruke grillene må ta med alt de trenger som kull og tennvæske.  Grillplassene er et ekstra løft for badestrendene våre. Vi håper mange vil benytte seg av dette tilbudet og kose seg i «Fjordlandsbyen Jevnaker». Samtidig må jeg oppfordre til og innstendig be folk om å rydde opp etter seg og ta med seg søpla! Ellers blir det jo ikke noe hyggelig!

 

Lokalavisen var på besøk under den offisielle åpningen. Artikkelen kan du lese her. (for abonnenter)