Tilbudet gis til innbyggerne i Jevnaker kommune i samarbeid fra Viken fylkeskommune og Klima Viken og gjelder ut 2023.

Nå kan styrene i borettslag, sameier og boligstiftelser få nyttige råd om hvordan de kan redusere energibruken i boligselskapet sitt. 

Tilbudet består av digital befaring med energirådgiver Knut Olav Knudsen og to informasjonsmøter, ett på våren og ett på høsten.

Første informasjonsmøte er 1. juni klokken 17.00. Møtet er digitalt - få mer informasjon ved å trykke her.

Fra før er det gått ut tilbud om gratis klima- og energirådgivning for alle boligeiere i Jevnaker. Les mer om det ved å trykke på denne lenken.

Bestill digital befaring

Energieffektivisering i boliger og bygg er komplekst og innebærer ofte store investeringer. Å diskutere planer og utfordringer med en objektiv energirådgiver kan derfor være smart. Flere spørsmål er aktuelle:

  • Vil det lønne seg å legge om til fornybar energi?
  • Hvordan investere uten å øke husleien?
  • Hvordan redusere energibruken og strømutgiftene?
  • Hvilke støtteordninger gjelder?
  • Hvordan tilrettelegge for elbillading?

Tilbudet om digital befaring med energirådgiver er gratis og uforpliktende, og det er «først til mølla-prinsippet» som gjelder. Trykk her for å gå til Klimasmart og bestill en time.

Hva bør styrer i boligselskap tenke på?

Valg av oppvarmingsløsning og tilrettelegging for elbillading kan være utfordrende. Det er ofte mange spørsmål, lange beslutningsprosesser med mange involverte. Tenk på dette:

Trygg og effektiv lading av elbil 
Hvordan skal investering, drift og bruk fordeles med hensyn til elbillading? Det er nå lovpålagt å kunne lade elbilen sin selv også når man bor i borettslag eller sameie. 

Smartere bruk av strøm 
Det er mange borettslag og sameier som betaler ekstra for effekt via nettleien på grunn av høye forbrukstopper. Ofte er ikke styrene klar over at dette koster dem mange tusen kroner ekstra i året på nettleien. Smartere bruk av strøm kan redusere dette vesentlig. 

Valg av energikilde 
Hva skal energikilden til oppvarming og varmt tappevann være i årene fremover? Dette er et aktuelt spørsmål som kan være vanskelig å ta stilling til når det er mange beslutningstagere.

 

Kampanjeinformasjon

Tilbudet om digital befaring med energirådgiver er levert av Viken fylkeskommune og Klima Viken. Kampanjen er i samarbeid med Simenergi AS og energirådgivningen er ved energirådgiver og energientreprenør Knut Olav Knudsen.

Mer informasjon om kampanjen og de ulike aktivitetene finner du her.