Levende tradisjonshåndtverk på Hadeland Glassverk
Levende tradisjonshåndtverk på Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk

Nærmere Verkevika ligger Norges eldste håndverksbedrift med historie helt tilbake til 1762. Hadeland Glassverk er Jevnakers mest besøkte og populære reisemål. Her kan man blåse sitt eget glass, spise italiensk pizza og handle håndlagde produkter. Hadeland glassverk er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift og er fortsatt i dag en levende bedrift som forvalter en spennende historie og kulturarv. Produksjonen av glass skjer fortsatt etter de samme metodene som for over 250 år siden.

Det er også en rekke utstillinger, konserter og arrangement på Glassverket.

Les mer om Hadeland Glassverk

 

The Twist på Kistefos - kanskje verdens mest omtalte bygning i 2019
The Twist (Foto: Benjamin Ward)

Kistefos

Kistefos er det gamle træsliberiet fra 1889 som har utviklet seg til å bli nord-europas største skulpturpark for samtidskunst med skulturer av blant andre kunstnere som Yayoi Kusama, Jeppe Hein, Anish Kapoor og Tony Cragg. Flere av kunstverkene er laget spesielt til Kistefos og i løpet av 2019 rommer parken nå hele 46 unike skulpturer.

Sommeren 2019 kunne eier Christen Sveaas offisielt åpne et av Norges mest omtalte bygg, nemlig The Twist, som er kåret til et av de flotteste byggene i hele verden for 2019 av Bloomberg. The Twist er ikke bare en kunsthall, men også en bro over Randselva og et kunstverk i seg selv med sine spennende former. Bygget er verdt et besøk i seg selv.

Les mer om Kistefos

Badeparken i Randsfjorden (foto: Randsfjordfestivalen)
Badeparken i Randsfjorden (foto: Randsfjordfestivalen)

Randsfjorden badepark

Det som trolig er Skandinavias største badepark av sitt slag ligger ved Haugerstranda i idylliske Randsfjorden. Her har ildsjelser etablert et eldrorado for badeglade i alle aldre. Her er det gratis å bade, men det er påbudt med redningsvest. Du kan også leie våtdrakter da det kan være litt kaldt for enkelte i det som er Norges 4.største innsjø.

Les mer om badeparken her

Flere attraksjoner på ett sted

Jevnaker kommune er en del av destinasjonsselskapet Visit ØstNorge. Her kan dere finne en rekke gode kortreiste reisemål i en region som er preget av god mat, lav puls og vakker natur. Les mer om både Jevnaker og andre flotte opplevelser på visitostnorge.no

I Jevnaker finner du også mathotellet Thorbjørnrud hotell som har spesialisert seg på god og kortreist mat. 

Et av sommerens høydepunkt er Randsfjordfestivalen som hvert år samler flere tusen mennesker til lek og moro. Stiftelsen Randsfjordfestivalen ønsker å skape engasjement, glede og innovasjon i felleskap med næringslivet og ildsjeler. Hovedmålet er felles dugnad for en årlig musikk- og aktivitetsfestival på Jevnaker. Det er også disse som står bak badeparken på Randsfjorden. 

Ellers er Jevnaker rike på ulike muligheter for idretts- og friluftsliv sommer som vinter. Visste du at Nordmarkas høyeste punkt er i Jevnaker kommune? Det er Svarttjernshøgda (717 m.o.h.)