Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Matrikkel og grunnboka stenges

- midlertidig fra 13.desember.

Bildet viser et hus.

(foto:Benyamin Mellis)

På grunn av kommune- og fylkesreguleringene som trer i kraft 1. januar 2020 blir matrikkel og grunnboka delvis stengt noen dager i desember. Dette er for å få tilstrekkelig tid til å håndtere vel 110 millioner endringer i matrikkel og grunnbok før årsskiftet.

Hva betyr det for meg?

Jo, det betyr at eiendomsdannelse, adressering eller bygningsregistering ikke kan utføres. Det blir heller ingen tinglysing, hverken elektronisk eller på papir i perioden 27. desember kl. 20 til 2. januar 2020. Det betyr at dersom du skal kjøpe eller selge eiendom, eller representerer en som skal gjøre dette vil du bli rammet for en kortere periode.

Her følger litt informasjon fra Kartverket.

Matrikkelen stenges for all oppdatering mellom 13. desember 2019 fra klokka 18.00 og 2. januar 2020.

I denne perioden blir det:

• ingen registrering i matrikkelen i noen av landets kommuner.
  • ingen innsending av matrikkeldokumenter til tingslysing.
  • ingen føring av konsesjon i matrikkelen.

Grunnboka er et offentlig register over tinglyste rettigheter og heftelser i fast eiendom og borettslagsandeler.  Grunnboka stenges for all oppdatering mellom 27. desember 2019 fra klokka 20.00 og 2. januar 2020.

I denne perioden blir det:

• ingen tinglysing.

Hvorfor skjer dette?

Jo, det er for å :

• Sikre at kommune- og regionreguleringene blir ivaretatt i matrikkel og grunnbok fra 1. januar 2020, når reformene trer i kraft.
  • Redusere risiko og sikre kvalitet for 110 millioner dataendringer i matrikkel og grunnbok.
  • Redusere risiko ved digital flytting av 3,6 millioner innbyggere
  • Sikre at andre aktører får tid til å forberede sine systemer med data fra matrikkel og grunnbok.

Du kan lese mer om konsekvensene og hvorfor dette gjøres ved å trykke her: Kartverket