Sorterer du riktig?

Gunn Johannessen i porten til Trollmyra-Miljøgifter finnes i mer enn du tror. Husk å sortere riktig, oppfordrer kundebehandler Gunn Johannessen (bildet) hos HRA, Hadeland og Ringerike avfallsselskap.

HRA deltar i en landsomfattende kampanje for å øke bevisstheten vår om miljøgifter, og du finner mer informasjon på HRAs nettsted og på nettstedet sortere.no

Hva er giftig?

Miljøgifter er kort forklart kjemikalier som er lite nedbrytbare, som kan hope seg opp i levende organismer og som er giftige.

Miljøgifter finnes i farlig avfall som maling og spraybokser, og i alt som bruker strøm eller batterier. For eksempel lyspærer, batterier, elektriske leker og mobiltelefoner.

Alle små produkter som går på strøm eller batteri skal leveres til gjenvinning, via HRAs gjenvinningsstasjoner eller via butikker som selger slike produkter.

Stor-opprydding

Ved gjenvinningsstasjonen har du muligheter til å stille spørsmål om sortering, og du kan bidra til å gjøre landet vårt mindre giftig.

- Vi merker at våren er kommet tidlig i år, og håper at folk er i stemning for å rydde opp litt hjemme. De skal være velkommen til oss med det som bør gjenvinnes, sier Gunn Johannessen.

Husk også at onsdager er langdag ved HRAs gjenvinningsstasjon på Trollmyra, med åpningstid fram til kl 18.