Kulturprisen til Sigmund Bjørklund

Sigmund og ordfører Hilde

Sigmund Bjørklund er tildelt Jevnaker kommunes kulturpris for 2013. Prisen deles ut for 36. gang, og ble tildelt Sigmund av ordfører Hilde B. Fivelsdal og kulturleder Øyvind Norstrøm under en sermoni på Thorbjørnrud Hotell torsdag kveld. Det var en svært glad og rørt prisvinner som kvitterte med en takketale som oppsummerte 50 års kulturliv på Jevnaker.

LES REPORTASJE I RINGERIKES BLAD

LES REPORTASJE I AVISA HADELAND

Sigmund Bjørken (Foto:privat)Det er Jevnaker kommunestyre som tildeler denne svært gjeve hedersprisen. Kommunestyret har, som så mange andre, lagt merke til Sigmunds store og allsidige kulturengasjement gjennom mer enn 50 år. Sigmund har bidratt til stor inspirasjon, og til aktivt å fremme kulturlivet i Jevnaker. En  kultur-allrounder som ruver i Jevnakers kulturliv.

- Alle vet hvem Sigmund er. Han har vært med på å gjøre en forskjell i kulturlivet, sier ordfører Hilde om prismottakeren.

En sann allrounder

Sigmund Bjørklund har vært aktiv i lokalmiljøet på mange måter helt fra tidlig på 1950-tallet, og er fortsatt aktiv innenfor sang og musikk.  Han har spilt og sunget i uttalige brylluper, dansefester rundt om, på juletilstelninger for psykisk utviklingshemmede i flere år, samt ulike arrangement for pensjonistene, og på JORS.

Han var med i mannskoret på Jevnaker på 50 tallet, spilt i Hadeland Glassverk musikkorps, han er aktiv deltaker og en av ”gutta” i Halvdan Svartes Guttekor siden koret startet for ca 10 år siden, han er leder for koret og er den eldste gutten i koret. Der han synger på flere språk og spiller på vaskebrett og annet.

Kulturen og idrettens mann

Sigmund på tribunen. (Foto:privat)Også idretten har nytt godt av Sigmund sine allsidige talenter. Han har vært arrangør og speaker for større idrettsarrangement i bygda vår NM på skøyter, Ringeriksmaraton m.m.

Som om dette ikke var nok har han har vært pådriver for Jevnakerdagene, bygdeball, bingo m.m. Lista er endeløs.

Vi mener Sigmund er en meget verdig vinner av KULTURPRISEN 2013, og vi er stolte av å ha en slik kultur–allrounder i vår kommune. Jevnaker kommune takker Sigmund for alt han har bidratt med til kulturlivet gjennom mange år.

Kulturprisen