Med klima på dagsorden

Jevnaker er arena for rundebordskonferanse om klima, nærmere bestemt ved Statkrafts konferansesenter på Nedre Vang gård.

I november hvert år samles nøkkelpersoner fra næringsliv, industri, organisasjoner og forskere til klimadebatt. Kronprinsesse Mette Marit er en av de inviterte som deltar i 2014.

Rundebordskonferansen om klima ble første gang arrangert på Nedre Vang i november 2013, da gården og konferansesenteret nylig var satt i stand. Det var Statkrafts toppsjef Christian Rynning-Tønnesen som haddde ideen til å etablere klimaforumet på Jevnaker. Statkraft satser mye på fornybar energi, og han håpet å skape en arena hvor en gruppe mennesker kommer sammen for å dele ideer, kunnskap og erfaring. Klima-samlingen skal være et gjentakende arrangement, hvor man har tid til å gå i dybden, i vakre omgivelser ved Randsfjorden. Eller som det heter i Statkrafts publikasjon etter 2013-seminaret:

- The farm, dating back to late 1400 and surrounded by powerful nature, set a beautiful scene for two days of in-depth discussions.

Faksimile fra Statkraft-publikasjon med sitat om klima