Glasskunst gir verden vann

Hele Norge kan by på glasskunst fra Jevnaker og støtte kampanjen for rent vann, når et fat til en verdi av 13.000 kroner skal auksjoneres bort av Jenny Skavlan på TV.

Fatet er signert Maud Gjeruldsen Bugge, som er designsjef ved Hadeland Glassverk, og er glassverkets gave til TV-aksjonen «Vann forandrer alt».

Mer om årets aksjon http://www.nrk.no/tvaksjonen/

-  Da vi så denne nydelige gaven fra glassverket, skjønte vi at dette var en gave i en klasse for seg. Og nå kommer fatet med på den landsdekkende auksjonen, så følg med på TV, sier ordfører Hilde Brørby Fivelsdal.

Det er søndag 19. oktober aksjonen arrangeres. Glassverket samarbeider med Jevnaker kommune om det praktiske. God pakking og trygg transport er viktig, når kunst for tusenvis av kroner skal fram.

- Dette er kunst. Det er en investering, som når noen velger å bruke tusener på grafikk. Fatet blir lagt ut på Finn.no i dagene før auksjonen, så det blir spennende å følge med på bud, synes administrerende direktør Kari Roll-Matthiessen.

Vil du være bøssebærer?

Lokalt er det lag og foreninger i Jevnaker som går rundt med bøsser i TV-aksjonen, i år som tidligere. Lagene har hver sine roder de skal dekke.

Er du enkeltperson som har lyst til å trå til, ta kontakt med kommunen, eller meld deg via nettet http://blimed.no/RegisterBB.aspx

Mer informasjon Bli med på TV-aksjonen 19. oktober

- Dette er årets viktigste gåtur og dugnad, mener Fivelsdal, som nylig besøkte Zambia og Jevnaker skole-prosjektet der, som er realisert med støtte fra konsertserien «Vårres jul». Der fikk hun se hvordan spesielt kvinnene bruker tid og krefter på å skaffe rent vann, og inntrykkene sitter fast.

Foto med gaven, et glassfat, ved vannet, f.v. ordfører Hilde Brørby Fivelsdal (t.v.), direktør Kari Roll-Matthiessen og leder for politisk sekretariat i Jevnaker kommune, May-Britt Mayer Johnsen.GLASSKLAR STØTTE: Jevnaker har Norges beste og reneste drikkevann i Randsfjorden, men det er ingen selvfølge, vet ordfører Hilde Brørby Fivelsdal (t.v.), direktør Kari Roll-Matthiessen og leder for politisk sekretariat i Jevnaker kommune, May-Britt Mayer Johnsen.