Aksjon boligbrann i desember

Adventstiden er preget av levende lys, baking og matlaging. Derfor gjennomfører brannvesenet aksjon boligbrann i perioden før jul.

Cirka 40 000 husstander over hele landet får 2.-4. desember besøk av lokale brannvesen/feiervesen og elektrisitetstilsyn, med tilbud om gratis og uforpliktende sjekk av brann- og elsikkerheten i boligen.

I Jevnaker er en del beboere i sentrum besøkt allerede, og området Prestmoen vil få besøk i uke 49. Brannfolkene har med seg gratis batteri til røykvarsleren.

- Vi tilbyr en enkel kontroll av brannsikkerheten, med veiledning og informasjon. For beboerne er sjekken frivillig og kontrollørene vil legitimere seg når de ringer på, sier Tonny Jensen, brann og beredskapssjef i Jevnaker.

Les mer om den lokale aksjonen i Ringerikes Blad

sikkerhverdag.no finner du nyttig informasjon om komfyrvakt og andre tiltak som bedrer brannsikkerheten.