Digital undervisning for 8.trinn

+ noen gode råd på veien

Da det er påvist smitte hos en av elevene i 8.trinn på Jevnaker ungdomsskole blir det digital undervisning for alle på 8.trinn i uke 47, altså fra fredag den 13.november til og med fredag den 20.november.

Detaljert informasjon om hvordan undervisningen blir,  gis av kontaktlærer via skolens informasjonssystem, Visma flyt skole.

Vi ønsker oss alle tilbake til en normal hverdag igjen. Der vi kan sitte tett på skolebussen, spise lunsj sammen i kantina, være på skolen hver dag og leke med de du vil, når du vil uavhengig av kohort. Den tiden vil komme, men akkurat nå må vi være forberedt på at skolehverdagen blir annerledes. Noen dager vil det bli digital undervisning, andre dager kan vi samles på skolen igjen. Vi må dessverre være forberedt på at det unormale blir en del av vår "normalitet" i denne rare tiden.

Karantene

Det er viktig at de som er satt i karantene holder seg til karantenereglene. Det er viktig at alle forholder seg til karantenetiden uavhengig av prøvesvar på Koronatesten. Selv de som får negativt prøvesvar, skal holde seg hjemme. De på 8.trinn som er satt i karantene skal være i karantene fram til og med onsdag den 18.november.

Les mer om karantenereglene her:fhi.no

Litt oppklaring: Har du en i din husstand som ikke er smittet, men i karantene på grunn av nærkontakt med en smittet, så er du en så kalt "nærkontakt av en nærkontakt". Da kan du være på jobb, skole eller barnehage.
Har du en i din husstand som er i karantene og som begynner å utvikle symptomer, så er det lurt å holde øvrige familiemedlemmer hjemme. Så ikke noe blir spredt før man vet noe.
Har du en i din husstand som er smittet og i karantene, så skal du og de andre i husstanden også være i karantene.

Bildet viser et skilt med Covid-19 på

(foto: Cottonbro/Pexels)

Informasjonsbehov

Selv etter måneder med denne pågående koronapandemien dukker det opp mange spørsmål. Spesielt når det kommer nærmere en selv og egen familie. Det er mange steder man kan søke råd, veiledning og informasjon.

Jevnaker kommune har følgende tilbud til deg som trenger å snakke med noen om korona-situasjonen:

Send en e-post:
korona@jevnaker.kommune.no
Ring koronatelefonen:
948 13 228
Telefonen er åpen på hverdager fra klokka 08-15.
Lørdag den 14.november er den åpen fra klokka 10-15. Søndag stengt.

Folkehelseinstituttet legger stadig ut oppdateringer på sine sider: fhi.no Der finner du siste nytt og oppdatert informasjon om gjeldene anbefalinger og regler. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015 som har åpent hverdager 08-15.30.

Regjeringen oppdaterer også sine nettsider om koronasituasjonen. Der kan du også se regjeringens pressekonferanser direkte og i opptak. Se mer: regjeringen.no

..fordi vi bryr oss om hverandre

Det er en grunn til at vi alltid minner dere om å vaske hender, holde avstand, være hjemme ved sykdom og ber dere holde dere til de nasjonale og lokale smittevernsreglene.
Vi ønsker at dere skal holde dere friske.
Vi bryr oss om deg, enten du er i starten av livet, midt i livet eller mot slutten av livet.
Vi har ingen å miste.
Ta godt vare på hverandre. Vis omtanke. Hold avstand. Bruk munnbind.
Nå er det unormale blitt normalt, men målet er at vi så snart som mulig skal komme tilbake til den normale hverdagen igjen med klemmer, bursdagsfeiringer og helt vanlige skoledager.