Husk karantenereglene

Jevnakers innbyggere står i en krevende dugnad.

Vi skal alle ha minst mulig sosial omgang med andre, og må vi møtes er det ekstra strenge anbefalinger som gjelder.

Over 400 er i dag i karantene i Jevnaker.

Er du i karantene er det enda viktigere at du unngår sosial kontakt og forholder deg til Folkehelseinstituttets regler for karantene

Er du i karantene gjelder karantenen i 10 døgn

Her er reglene for deg som er i karantene:

• Har du ærend på eksempelvis matbutikk eller apotek bør du få hjelp til dette. Har du ingen i husstanden til å hjelpe deg kan du kontakte Jevnaker frivilligsentral, på tlf. 48 40 52 19 for hjemlevering. Ved mangel på alternativer kan du gå ut for kun å gjennomføre helt nødvendige ærend i butikk eller apotek – men sørg for å følge kommunelegens anbefalinger om munnbind, hold minst 1 meter avstand til andre og unngå tidspunkt med kø i butikken.
  • Du kan omgås barn du bor sammen med som normalt, men hold avstand (over 1 meter) til andre voksne og unngå besøk.
  • Du skal ikke gå på skole, jobb, barnehage eller andre aktiviteter utenfor hjemmet.
  • Du skal ikke ta lengre reiser innenlands.
  • Du skal ikke ta offentlig transport.
  • Du skal unngå steder der det er vanskelig å holde avstand.
  • Du kan gå tur ute, men hold minst 1 meter avstand til andre.

Husk: Er du i tvil, er du ikke i tvil.

-Karanteneplikten er et av de viktigste tiltakene som å hindre smittespredning, sier kommuneoverlege i Jevnaker, Marthe Ottersen Bergli og oppfordrer alle til å følge karanteneplikten.

-Karanteneplikten er et av de viktigste tiltakene som å hindre smittespredning, sier kommuneoverlege i Jevnaker, Marthe Ottersen Bergli og oppfordrer alle til å følge karanteneplikten.