Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som jobber for å spre realfagsglede og - forståelse til barn over hele landet. 
Denne sommeren kommer de til Toso skole for å holde Sommerlab i uke 31 (1.–5. august).

 

 
Bildet viser en voksen og et barn som utfører et kjemisk eksperiment!
Eksperiment er gøy! ( foto: Forskerfabrikken)

Vår magiske planet

På kurset lærer deltakerne om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr og bruke kreativiteten til å løse praktiske oppgaver.

Vet du hvorfor jorda er den eneste beboelige planeten i solsystemet? I år skal barna bli kjent med planeten vår og se på hva det er som gjør jorda så unik. For det er ganske mange spennende grunner til at det er liv
akkurat her og ikke på de andre planetene i solsystemet vårt.  Årets kurs har helt nytt. Det blir mange eksperimenter, samarbeid og fysisk aktivitet både ute og inne. Barna skal bygge solkokere og romvesener av resirkulert emballasje, utforske elektromagnetisme og lete etter liv i en mystisk jordprøve.

En av dagene får bana også besøk fra Solobservatoriet. De vil både fortelle og vise hvilke oppdagelser som er gjort i forhold til solforskning på Hadeland.

 

Fem forskerdager

Det hele foregår på Toso skole i uke 31, altså den første uken i august. Det holder på fra klokka 09-15 mandag til fredag. 
Det koster kroner 1495. 

Alle deltakere får eget forskerutstyr, t-skjorte og solkoker.
 
Årets Sommerlab i Jevnaker er støttet av SpareBankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal.
 

Påmelding

Du melder på barnet ditt digitalt via nettsiden til Forskerfabrikken: til påmelding.

Du kan også lese mer om Sommerlab på nettsidene deres. Påmeldingen har startet.