Bildet viser kokkene som jobber på kjøkkenet på Thorbjørnrud hotell.
(foto: Thorbjørnrud hotell)

Hotellet åpner dørene hele året

På Thorbjønrud hotell er det hektisk aktivitet. Nye eiere og ledelse gjør seg klar til sesongåpning i dag, fredag 21. mai. Nå går hotellet fra å være et mer tradisjonelt konferansehotell til å satse på turister som både vil bade og besøke noen av Norges største attraksjoner. Fungerende daglig leder, Kjetil Skovli Karlsen sier at han håper også innbyggerne vil merke en forskjell.
- Jeg ønsker å nå ut til lokalbefolkningen med et budskap, Thorbjørnrud Hotell vil nå være åpent hver dag gjennom året. Vi ønsker å være en arena for lokalbefolkningen. En møteplass for bespisning eller kun noe å drikke.  Det blir fortsatt fokus på øl og lokalmat. - Vi vil også ha øl-smaking gjennom sommeren i utgangspunktet hver dag, men vi krever forhåndsreservasjon. Færre enn 8 påmeldte vil føre til kansellering.  Vi fortsetter å brygge vårt eget øl og jeg er utdannet ølsommelier/ølkelner så det blir morsomt å fortsette fokus på å gi folk et innblikk i den verden. Vi ønsker en forhåndsreservasjon for å kunne planlegge. På kort sikt er nok dette den største endringen for innbyggerne, forteller en spent fungerende daglig leder.
 
I tillegg blir det glamping hele sommeren igjennom.
Bildet viser deler av utstillingen på Hadeland Glassverk
(foto: Hadeland Glassverk)

Monet på besøk

På Hadeland glassverk åpner sesongen for fullt på lørdag. Da åpner dørene til utstillingen Monet & Friends - Life, Light & Colour. Det er en digital utstilling som ser i samme gate som de interakttive utstillingen de siste årene, med Da Vinci og Vang Gogh Alive. På egne nettsider skriver de at dette er en utstilling som vil engasjere barn som voksne. «Dette er ingen vanlig kunstutstilling. Impresjonistenes verk har blitt vist og beundret over hele verden i nesten to hundre år, men aldri tidligere har de blitt vist på denne måten. Maleriene blir levende når du går inn i galleriet – en opplevelse som er både fortryllende, underholdende og lærerik. Kunstnere som er representert i utstillingen, er blant andre Claude Monet, Camille
Pissarro, Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne og Edgar Dega.»
Les mer på deres hjemmeside: Hadeland glassverk
Bildet viser plakaten for utstillingen ved Kistefos for 2021
(Foto: Kistefos)

Rekord i fjor – hva med 2021?

- Fjoråret ble et rekordår for Kistefos med 169.000 besøkende totalt. Det var mer enn en tredobling fra året før, sier Maria Sandvik, kommunikasjonssjef på Kistefos Museum når hun ser tilbake på 2020.
På Kistefos åpner sesongen 2021 den 23.mai. Årets utstilling Liquid Life er en gruppeutstilling kuratert av Martha Kirszenbaum og består av verker fra sju internasjonale visuelle kunstnere, et lydverk, samt en serie musikk- og danseforestillinger. Fem av verkene er laget spesielt for Kistefos og har ikke tidligere vært vist. - Noen tredobling blir det nok ikke i år, men det hadde vært utrolig gøy om vi klarte å holde besøkstallet på samme nivå som i fjor. Det vil være et godt skritt i retning av å befeste Kistefos Museums posisjon som en av landets viktigste kulturdestinasjoner, sier Sandvik.

Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal har gitt en generøs gave til alle innbyggerne i Jevnaker. Innbyggerne får derfor gratis inngang på Kistefos gjennom hele sesongen.
Les mer på hjemmesiden til Kistefos om årets sesong: kistefos

Bildet er fra en av konsertene under Randsfjordfestivalen i 2019.
Randsfjordfestivalen pre-korona (Foto: Randsfjordfestivalen)

Rock på Haugerstranda

I fjor ble Randsfjordfestivalen avlyst grunnet pandemien. I år blir det festival dersom det er lov fra den 13. – 14. august. Blant trekkplastrene er CC Cowboys, Ida Maria og Loveshack. Det er femte året Randsfjordfestivalen arrangeres og man håper på god stemning og lov til å samles på Haugerstranda i år.
Hold deg oppdatert  om festivalen her: Randsfjordfestivalen
Bildet viser badeparken i Randsfjorden (foto: Randsfjordfestivalen)
Badeparken (foto: Randsfjordfestivalen)

Ikke gratis - men like gøy!

I fjor måtte badeparken i Randsfjorden holde stengt på grunn av Covid-19 restriksjonene, men i år blir det full sprut & fart igjen på fjorden vår. Randsfjord badepark åpnet 10. august 2018 og er en av Nord-Europas største badeanlegg av sitt slag med nærmere 4.000 kvm oppblåsbar badelykke. I 2019 hadde de omkring 45 000 besøkende. Nytt for sesongen 2021 er at det blir salg av dagsbilletter. På grunn av situasjonen som er nå, er det viktig med bedre kontroll på de besøkende til enhver tid. En måte å gjøre det på, er å registrere alle, skriver stiftelsen på sin hjemmeside. Samtidig er de nødt til å få inn litt inntekter for å sikre videre drift.  Prisen vil være kr 100,-, og det inkluderer bruk av park, lån av flytevest og våtdrakt.
NB! For innbyggere i Jevnaker; Ringerike og Nittedal er dette gratis takket være midler fra Sparebankstiftelsen. Det jobbes også for å få til dette for et par andre omkringliggende kommuner. 

Vi gleder oss til åpning den 12. juni og håper badetemperaturen kryper oppover i sommer. 
Les mer om badeparken.
Bildet er fra matfestivalen Høy på Landet
God stemning på Høy på landet (foto: Helge Eek)

Ny giv i 2022

Mat og gårdsfestivalen Høy på landet hadde sin premiere i året 2019. Flere tusen mennesker besøkte festivalen på Thorbjørnrud hotell og planene var å fortsette i 2020. Grunnet pandemien blir neste Høy på landet i 2022, nærmere bestemt den 17. – 18. juni. Det er bare å smøre seg med tålmodighet - så blir det igjen fokus på økologisk jordbruk, norsk lokalmat, dyrehold og landbrukstradisjoner i Jevnaker. Blant ildsjelene bak festivalen står blant annet Lizas småbruk og Ask gård. De satser på fullt hus og god stemning i 2022. Det ser vi fram til!
Hjemmesiden til Høy på landet

Covid-19

Holde deg til en hver tid oppdatert om smittevernsreglene her : korona