Sommerles gjør det gøy og motiverende å lese

Sommerles er inspirert av gamingverdenen, og er utviklet for å være gøy og motiverende for barna! Når man registrerer leste bøker inne på sommerles.no får man XP, kule digitale trofeer og går opp i level. Ved hvert tiende level kan man hente fine premier på biblioteket.

I fjor deltok over 164 000 barn fra hele landet på Sommerles. I Jevnaker deltok nesten 33% av barna. I år ønsker vi enda flere barn velkommen til lesekampanjen, og håper på ny rekordoppslutning. I tillegg skal vi gjøre mange sprell i løpet av sommeren for å holde leselysten oppe blant barna. For å bli med på Sommerles registrerer du deg på http://sommerles.no

Leseagenter

I år kan alle barn som har lyst bli leseagent! Leseagentene er gode leseforbilder, sprer leseglede og inspirerer andre barn til å lese ved å dele sine favorittbøker på sosiale medier. Dersom du ønsker å bli en leseagent kan du komme innom vårt foto-/filmstudio i biblioteket fra 14. juni-31. august. Videoer med leseagentenes boktips publiseres på bibliotekets Facebook-, Instagram- og Youtubekonto gjennom sommeren. For å bli leseagent må du få tillatelse av en foresatt.  Alle leseagenter får premie og et leseagentdiplom

Pop-up bibliotek

Vi planlegger pop-up bibliotek under sommermarkedet i sentrum lørdag 18. juni kl. 11.00. På pop-up biblioteket blir det mulig å registrere seg på Sommerles, låne bøker, og se på eller hente de fine premiene. Også vanker det selvfølgelig noen overraskelser!

Vi skal også ha pop-up bibliotek en lørdag i juli ved badeparken på Haugerstranda.

Sommerlesfest

Sommerles avsluttes med en stor Sommerlesfest på biblioteket lørdag 10. september. Årets Sommerlestema er eventyr. Vi inviterer derfor til kostymefest der du kan komme utkledd som din favorittkarakter, eller komme som du er. På festen blir det eventyrfortelling og fortellerverksted med Tiril Bryn og utdeling av tre hovedpremier.