Snart har "alle" innbyggere i Jevnaker bredbånd

- avtale inngått med Telenor

Bildet viser at de tre ordførerene i Hadelandskommunene, Jevnaker, Gran og Lunner signerer kontrakt med Telenor.

Onsdag 27. november signerte ordførerne på Hadeland og Telenor en kontrakt om bredbånd i flere nye områder i de tre kommunene. Det betyr at 2387 adresser vil få bredbånd innen 31. desember 2021. (foto: Gran kommune)

Fordelingen mellom hadelandskommunene er slik:

• 1356 adresser i Gran
  • 616 adresser i Lunner
  • 415 adresser i Jevnaker

Onsdag formiddag var hadelands-ordførerne og representanter fra Telenor på Lunner rådhus for å signere kontrakten. Ordførerne var tydelige på hvor viktig det er å få på høyere bredbåndsdekning i regionen.

– Dette er en stor dag. Prosessen har vært langdryg, men nå er vi glad for å være i mål med kontrakten slik at arbeidet med utbyggingen kan starte, sa Harald Tyrdal, ordfører i Lunner.

– Bredbånd til flere gjør regionen vår mer attraktiv. Dette er viktig for å få vekst i kommunene våre, la Jevnaker-ordfører Morten Lafton til.

Slik blir bredbåndsdekningen

Kontrakten vil bety mye for bredbåndsdekningen i regionen vår. I dag har vi følgende dekning i de tre kommunene:

• 48 prosent av innbyggerne i Gran har bredbånd.
  • 61 prosent av innbyggerne i Lunner har bredbånd.
  • 79 prosent av innbyggerne i Jevnaker har bredbånd.

Når dette bredbåndsprosjektet er ferdigstilt, vil dekningen se slik ut:

• Om lag 61–63 prosent i Gran
  • Om lag 70 prosent i Lunner
  • Om lag 90 prosent i Jevnaker

Disse områdene skal få bredbånd

Kommunene har valgt ut 16 områder som prioriteres i dette bredbåndsprosjektet. Telenor har så delt opp disse 16 områdene ytterligere inn i 21 områder.
Ni av disse områdene får tradisjonelt fiberbredbånd, mens tolv områder får mobilt bredbånd. I Jevnaker er områdene:

• Sandvika (tradisjonelt fiberbredbånd)
  • Vestsida 2 (tradisjonelt fiberbredbånd)
  • Nordre Jevnaker (mobilt bredbånd)
  • Enger (mobilt bredbånd)
  • Olimb (mobilt bredbånd)
  • Vestsida (mobilt bredbånd)

Her kan du laste ned listene over hva Telenor planlegger i nabolaget ditt:

Mobilt bredbånd i Jevnaker

Fiberutbygging Jevnaker

Om prosjektet

Prosjektleder for det felles bredbåndsprosjektet på Hadeland, Gunnar Haslerud, sendte i 2017 en søknad om statlig støtte til utbygging av bredbånd i 16 områder i Gran, Lunner og Jevnaker.
Søknaden ble innvilget, og regionen har fått 15,28 millioner kroner til dette prosjektet.