Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Reduserte åpningstider i barnehagene

Pga stor smitte i Jevnaker kommune, går barnehagen over i såkalt rød beredskap, etter den såkalte trafikklys-modellen. I første omgang gjelder dette uke 45, med oppstart førstkommende mandag.

Her følger viktig informasjon til alle med barn i barnehage. Følgende vil gjelde fra mandag 02.november:

• Barna vil få tilbud om 7,5 timer oppholdstid i barnehagen neste uke. Dette er et nødvendig tiltak for å ivareta kravet om faste grupper av barn og faste voksne.
  • Dersom du tenker at barnet ditt ikke kommer i barnehagen neste uke vil vi gjerne ha beskjed så snart som mulig. Gi beskjed til barnehagens styrer.
  • Det er KUN friske barn som skal være i barnehagen. Ingen barn med luftveissymptomer skal være i barnehagen. Terskelen er nå veldig lav for at barn blir sendt hjem.
  • Dere kan bli bedt om å hente barna deres på kort varsel dersom den ansatte som har ansvar for ditt barns gruppe blir syk. Det er ikke anledning til å rullere på personalet mellom gruppene.
  • Barna må ha med matpakke og drikkeflaske hver dag.
  • Barna har med seg sekk/nett med skiftetøy. Denne sekken/nettet tas også med hjem hver dag.
  • Det vil være mye utebarnehage fremover. Mange barn vil både leveres og hentes utendørs. Sørg for at barna vasker hender før dere drar hjemmefra. I barnehagene gjennomfører vi hyppig håndvask. Våtservietter og håndsprit tas i bruk på barnegruppene utendørs.
  • Foresatte med luftveissymptomer skal IKKE levere barn i barnehagen, finne en annen løsning for levering/henting.
  • Det kan bli organisert nye rutiner for henting/levering i din barnehage. Dette vil dere få informasjon om fra den enkelte barnehage.
  • Det gis tilbud om utvidet åpningstid (tilsammen 8,5  timer) til barn av foreldre med samfunnskritiske yrker, som ikke har andre muligheter for barnepass.

Det er mye for foreldre å huske på for i tiden som kommer. Det er derdfor viktig at vi alle hjelper barnehagene ved å følge alle gjeldende smittevernråd både på fritiden, før, under og etter barnehageoppholdet.

Vær oppmerksom på at Jevnaker har strengere smittevern-anbefalinger enn de nasjonale. Dette gjelder blant annet bruk av munnbind og sosial omgangskrets. Følg jevnlig med på kommunens gjeldende koronaregler her på nettsidene våre.

Illustrasjonsfoto av barn som er ute og går