Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Ikke mer enn fem gjester

-nye innstramminger i tiltakene mot Covid-19

Regjeringen kom i ettermiddag med  innstramminger for å redusere spredningen av koronaviruset. Innstrammingen gjelder over hele landet og frem til midten av desember. Håpet er at tiltakene skal redusere smitten av koronaviruset og at juleferingen blir mer normal.

Nasjonale tiltak

Følgende nasjonale tiltak trer i kraft ved midnatt, natt til onsdag 28. oktober:

• I private hjem, hager eller hytter bør man ikke ha mer enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmer. Dersom alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. Det innebærer at to familier kan møtes selv om de har mange barn.
  • Begrensingen om at man ikke bør ha flere enn 5 gjester, gjelder ikke for barnehage- eller barneskolekohorter. Barn og unge som er i samme kohort i barnehagen eller på barneskolen, unntas fra avstandskravet på arrangementer.
  • Regjeringen anbefaler at alle er sammen med færre personer i sosiale sammenhenger, i kortere tid og ikke med for mange forskjellige personer i løpet av en uke.
  • Private sammenkomster på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler skal ha en grense på maksimalt 50 deltakere.
  • Dagens adgang til å ha 600 personer til stede på utendørs arrangement begrenses til å gjelde arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.

Vi står foran den mest alvorlige situasjonen med å snu smitten siden mars. Dersom vi tar et krafttak nå, er det mye større sjanse for at vi kan få en normal julefeiring med storfamilien, sa statsminister Erna Solberg på pressekonferansen.

Karanteneregler strammes inn

Hvert tiende smittetilfelle i Norge er en arbeidstaker fra Polen, fortalte statsministeren på pressekonferansen mandag. Økt smitte i Norge kommer av økt arbeidsinnvandring. Derfor vil regjeringen stramme inn dagens regler for arbeidsinnvandring:

• Utenlandske arbeidstakere fra det som EU kaller for røde land, vil ikke lenger få unntak fra karanteneplikten.
  • Øvrige arbeidstakere kan fortsatt få karantenefritak. Men her skjerpes også reglene inn: Arbeidstakere som har fritidskarantene skal testes hver tredje dag og være innkvartert på enerom de ti første dagene i landet.

Les mer om dette hos regjeringen.no

Bildet viser Erna Solberg på en pressekonferanse

Statsministeren strammer inn koronatiltakene (Foto: faksimile fra nrk.no)

Har du spørsmål kan du sende en e-post til korona@jevnaker.kommune.no
eller ringe Koronatelefonen på 948 13 228. Den er åpen hver ukedag fra klokka 08-15 og betjenes av helsefaglig personell.