Kontakt oss

Jevnaker kommune

Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

Finn kontaktpersoner

Åpningstid sentralbord og servicetorg
kl 10.00-14.00

Telefon:
61 31 57 00

Telefaks: 
61 31 58 50

E-post:postmottak@jevnaker.kommune.no

Kommunenummer: 3053
Organisasjonsnummer: 961 381 363

Julidag og jordbæreventyr

Sommerens søteste eventyr ble det på JORS (Jevnaker omsorgs- og rehabiliteringssenter) torsdag 6. juli. Etter at pårørende-/vennegruppa har sjekket værmelding i tre uker, var det ingen tvil:

En sånn julidag. Sol fra blå himmel så langt øyet kan se. Klappet og klart for å dekke flere langbord ute. Helt uten risiko for regnbyger. Bare å rulle ut dukene, så rulle inn fem kasser jordbær, - og begynne å rense. 

Over 100 personer fikk et av årets solfylte høydepunkter, og kunne fråtse i søte, røde bær med fløte eller vaniljesaus. Søt musikk var det til også, takket være Otto Gustavsen og Ronny Andersen. 

Se foto fra jordbærdagen på Flickr

Stor aktivitet 

I pårørende-/vennegruppa var det mange som var tidlig på`n denne dagen, for å rense kassevis med bær og bake store hvetekringler. De er vant til å stå på for andre. Hvert eneste år arrangerer de: 

  • Jordbærfest
  • Tre store fester, med cirka 100 deltakere
  • Tre dagsenter-arrangementer

Så kan det komme andre gleder i tillegg. I midten av august blir det for eksempel tur med Skibladner på Mjøsa. Tidligere har det vært båtturer med Kong Haud, som gikk på Randsfjorden, og med Dronning Tyra.

Krydrer tilværelsen

Gruppa hjelper til med alt fra rullestol-vei til kjøkkenutstyr og nye gardiner på dagsenteret. Hver jul og påske pynter de med lys og blomster ved avdelingene på JORS. I tillegg får avdelingene en pott med penger, som de kan bruke som de selv vil. 

-Vi er helt avhengige av dem for å skape litt krydder i hverdagen. Det ville bli veldig kjedelig uten pårørendegruppa, sier aktivitør Lena Listou, som samarbeider nært med ildsjelene. 

Brukernes behov

20 personer er engasjert i pårørendegruppa, flest kvinner, men med mannlig leder i Ivar Brørby. Aldersspennet går fra 55 år og opp til 92 år. Gruppa har vært i gang helt siden 1983.

En av dem som har vært med lenge, er Anne Marie Frydenlund: 

-Det gir meg veldig mye å glede eldre mennesker. Vi er først og fremst til for brukerne, både de som er hjemmeboende og de som er tilknyttet JORS. På institusjonen forsøker vi å hjelpe til med de tingene de har behov for, forteller hun.