Den store batterijakten 2019

- fra 11. til 31. mars

Miljøagentene arrangerer Batterijakten fra 11. til 31. mars 2019. Batterijakten er en klassekonkurranse for hele Norges fjerdeklassinger, hvor elevene skal samle inn brukte batterier og levere dem til gjenvinning. Kampanjen skal bidra til et større miljøengasjement i skole og lokalsamfunn, og er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur og Varta. Noe for en klasse du kjenner?

Miljøagentene arrangerer Batterijakten for syvende gang og i år har de fått med seg tidligere Newton-programleder Stian Sandø.

For mer informasjon og påmelding gå inn her: www.batterijakten.no

I Batterijakten skal elevene samle inn brukte batterier, og sørge for at de gjenvinnes i stedet for at de havner i søpla, eller enda verre – i naturen. Alle som melder seg på konkurransen vil motta innsamlingsposer til hver elev, teip til å teipe poler på batteriene og en plakat til klasserommet for å holde orden på hvor mye dere har samlet inn. Vi vil også tilgjengeliggjøre «Den lille batteriskolen» slik at du som lærer enkelt kan bruke batterijakten i undervisningen. Alle som deltar får diplom og de beste batterijegerne vinner pengepremier som kommer hele klassen til gode!

I år får hovedvinneren 30.000 kroner som vi oppfordrer til å bruke på miljøformål/å bygge samhold i klassen. Hver uke premierer vi kreativitet og engasjement gjennom en bildekonkurranse på nettsiden. Alle kan vinne bildekonkurransen uavhengig av antall batterier klassen har samlet inn. I tillegg kårer vi fylkesvinnere som mottar miljøfremmende utstyr fra Clas Ohlson.

I fjor samlet vinnerklassen inn vanvittige 3,5 tonn batterier

Det er gratis å være med på Batterijakten.