Vær bilfri når du drikker, også dagen derpå

Hver dag gjennomføres hele 30 000 kjøreturer i alkoholrus. Det betyr at vi møter promillekjørere på veien langt oftere enn vi tror. Nå i desember utfordres vi alle sammen litt ekstra, med festlige anledninger på løpende bånd.

Politi fra UP avholder promillekontroll

I Norge er vi imot promillekjøring og vi var først ute i verden med en fast promillegrense. Men likevel kjører altså mange med promille. Rus er årsak til hver fjerde dødsulykke på norske veier. Det er godt kjent at alkohol nedsetter kjøreevnen, og promillegrensen er på 0,2. Da er det best å være helt alkoholfri når man skal kjøre bil. Og helt bilfri når man skal drikke.

Dagen-derpå-promille kan være en utfordring for oss alle. Selv om man føler seg edru, kan man fremdeles ha promille og være en fare for seg selv og andre i trafikken. Derfor er det viktig at vi tenker oss om en ekstra gang og er ekstra påpasselige nå som det er så mange festlige anledninger framover.

Jevnaker kommune er en AV-OG-TIL-kommune. Sammen med AV-OG-TIL og politiet jobber vi for en rusfri trafikk.