Vannscooter er tillatt

Vannscooter er tillatt på Randsfjorden og i alle andre vassdrag og innsjøer, etter en endring av regelverk fra 1. juli 2013.

På fjorden gjelder samme regler for vannscooter som for småbåter og fritidsbåter, og det må tas vanlig sjøvetthensyn.

Jevnaker kommune har ikke planer om å lage lokale forskrifter som tillegg til forskriften som gjelder hele landet. Forskriften betyr blant annet at vannscooter ikke skal brukes i verneområder eller i et heldekkende belte 500 meter fra verneområder, og ikke i et heldekkende belte 500 meter ut fra land. Transport av vannscooter fra land og ut på fjorden skal skje med maks fem knops fart.

I vann som er mindre enn to kvadratkilometer og i elv som er smalere enn èn kilometer, er bruk av vannscooter forbudt.

Se forskriften om bruk av vannscooter hos Lovdata