Ta energi-sjekk av boligen

Boligeiere i Jevnaker kan få gratis energiråd og energianalyse av sin bolig.

To nett-tjenester er tilgjengelige for boligeiere i Jevnaker

Energikanalen – en formidlingstjeneste

Energiportalen – et analyseverktøy

Mer informasjon om de to nett-tjenestene

Lettere å få oversikt

-  Kompleksiteten omkring bolig og energi er høy, og det er lett å føle at du drukner i informasjon. Det er ikke som å kjøpe en ny TV. Ofte er det rett og slett vanskelig å vite hvor du skal starte. Du har hørt litt om etterisolering av vinduer, noe om varmepumpe, men hva lønner seg? Vi ønsker å gi folk oversikt over ulike temaer på en enkel måte, ved å strukturere og samordne oppdatert informasjon om energi og bolig, sier Trond Henriksen i Energikanalen.

Sammen med klimapådriver Kristin Molstad håper han at nett-tjenestene gjør det enklere for folk å stille de rette kravene og spørsmålene overfor leverandørene.

På nett - og ansikt til ansikt

Energikanalen er en nøytral tjeneste som favner alle leverandører, også de små og lokale. Tjenesten lanseres først i «den grønne region» - Jevnaker, Gran, Lunner, Ringerike og Hole.

Trond Henriksen i Energikanalen og klimapådriver for Jevnaker, Gran og Lunner, Kristin Molstad, jobber for at det skal bli enklere å innhente energi-råd.

-  I regionen jobber vi både med nettbaserte tjenester og med fysiske møter. Vi har informasjonsmøter, miniseminarer for bygg og anleggsbransjen, lærerkurs, og energidag for elever i grunnskolen, forteller klimapådriver Kristin Molstad som representerer region Hadeland. Hun jobber overfor flere målgrupper:

-        Private/boligeiere

-        Lærere/elever