Kontakt oss

Jevnaker kommune

Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

Finn kontaktpersoner

Åpningstid sentralbord og servicetorg
kl 09.00-15.00

Telefon:
61 31 57 00

Telefaks: 
61 31 58 50

E-post:postmottak@jevnaker.kommune.no

Kommunenummer: 3053
Organisasjonsnummer: 961 381 363

Sommer, sol og ... alkohol?

Jevnaker er en av de nærmere 30 kommunene i landet som samarbeider med Av og til om holdningsskapende arbeid. Tema i årets sommerkampanje er samvær med barn.

Hva er Av og til?

Av og til arbeider for godt alkovett i hverdagen. Bak organisasjonen står politiske partier, offentlige virksomheter, faglige- og frivillige organisasjoner. Ved å sette fokus på situasjoner der alkohol utgjør en særlig risiko eller kan være til ulempe for andre, bidrar Av og til til å redusere de uønskede følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle.

Godt alkovett handler om å tenke seg om før man drikker. Derfor har vi definert sju situasjoner der alkohol utgjør en særlig risiko. Disse situasjonene er: trafikk, båt- og badeliv, samvær med barn og unge, livskriser, graviditet, idrett og arbeidsliv. 

Utfordrer foreldre

Årsaken til at kampanjen arrangeres i sommermånedene, er at det er i denne perioden i året at det blir konsumert mest alkohol i Norge. 

Ved å sette dagsorden lokalt i Jevnaker kommune blir foreldrene utfordret til å reflektere rundt  tematikken alkohol i samvær med barn. Lokal forebygging som skaper samtale om et aktuelt tema vet vi at setter spor og fører til refleksjon, og derfor stilles spørsmålet til alle som har omsorg for barn i Jevnaker:- hvor mange glass tåler barnet ditt

Mer informasjon hos Av og til på nett

Ta kontakt med lokal koordinator Siv Jamtøya hvis du vil vite mer, eller om du har innspill til Av og til-arbeidet. Siv Jamtøya har tlf. 976 49 988 eller send en e-post