Nytt kurs for å stumpe røyken

Tone Cecilie Løvholm, portrett

Tone Cecilie Løvholm ved Frisklivssentralen (bildet) ønsker nye deltakere velkommen til kurs i 2014.

Har du lyst til å slutte med røyk eller snus, ta kontakt med Frisklivssentralen. Nå starter nytt kurs.

Se timeplan og mer informasjon om kurset

Mer informasjon om Frisklivssentralen

Tips for å slutte

• Tenk gjennom hvorfor du har lyst til å bli helt røykfri. Skriv det gjerne ned
  • Bestem deg for å gjøre et slutteforsøk, og sett en sluttdato. Det kan være i dag eller om to uker.
  • Følg regelen: Ikke ett eneste trekk! Hvis du tillater deg å røyke litt, blir det mye vanskeligere å slutte. Gjør det enkelt for deg selv, kutt røyken helt.
  • Legg en plan for hvordan du skal oppføre deg de første dagene etter røykeslutt, i risikosituasjoner eller når du får røyksug. En god metode er å gjøre enkle øvelser som går ut på å se for seg forskjellige situasjoner. Gå gjennom de forskjellige situasjonene trinn for trinn, og se for deg hvordan du kan holde deg røykfri.
  • Snakk gjerne med fastlegen. Da kan du også få råd om legemidler hvis du trenger det. Det kan også være fint å snakke med en erfaren veileder på Røyketelefonen på 800 400 85
  • Facebooksiden «Slutta – din røykeslutt» er opprettet for å være en møteplass der de som ønsker å slutte kan få tips, råd og støtte fra andre. Se Facebook-siden
  • Ta en dag av gangen. Det blir bedre!
  • Gjør hyggelige ting og fokuser på de positive tingene du oppnår ved røykeslutt.

Kilde: Helsedirektoratet