Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Korona: Oppdatert informasjon 23.01.21 kl.12:15

Oppdateringer og nyheter fra Jevnaker kommune. Oppdateres jevnlig.

Nye anbefalinger og regler fra 18. januar

I samsvar med nye nasjonale anbefalinger 18. januar, har Jevnaker kommune i dag besluttet følgende:

• Skolene våre drives på gult nivå. Dette betyr at driftsnivået for Jevnaker ungdomsskole senkes fra rødt til gult nivå så snart som praktisk mulig. Nærmere beskjed kommer.
  • Barnehagene våre går ned til gult nivå (tildigere forsterket gult) så snart som praktisk mulig. Nærmere beskjed kommer.
  • Det åpnes igjen for at pårørende kan besøke besøk sine nærmeste ved JORS. Særskilte besøksregler gjelder fortsatt, og besøk avtales med avdelingen i forkant.
  • Det åpnes for trenings- og fritidsaktiviteter innendørs for barn og unge under 20 år. Skjerpede smittevernrutiner gjelder.
  • Det åpnes ikke for kamper, turneringer, cuper og lignende.
  • Treningsaktivitet for voksne kan fortsatt kun drives utendørs - ikke inne i hall/gymsaler e.l.
  • Jevnaker kulturskole åpner ordinær undervisning (fra og med tirsdag).
  • Ungdomskafeen UK åpner (fra og med onsdag).
  • Kulturarrangementer anbefales utsatt. Gjelder ikke begravelser. Vi ber folk innstending om å respektere begrensnigene som gjelder.
  • Anbefalingen om å unngå reiser som ikke er nødvendige, videreføres.
  • Alle anbefales i størst mulig grad å begrense sin sosiale kontakt. Ikke mer enn 5 gjester i tillegg til husstanden. Man må ikke være flere enn at man klarer å holde avstand.
  • I private sammenkomster utenfor eget hjem kan man ha 10 personer innendørs, 20 personer utendørs.
  • Jevnaker frivilligsentral kan drive aktivitet med inntil 10 deltakere.
  • OPPDATERT 20.01: Skjenkeforbudet oppheves fra og med fredag 22. januar

Status om smittesituasjonen:

• Ingen innbyggere er aktivt smittet i Jevnaker
  • 4 nærkontakter er i karantene
  • Totalt 93 personer har vært eller er smittet av Covid-19 i Jevnaker siden mars (inkl.to bosatt i andre kommuner).
  • To dødsfall

Husk: hold avstand - vask hender - bruk munnbind - hold deg hjemme ved sykdom. Vi gjør dette i fellesskap å holde smittetallet nede. Takk for at du bidrar!

Status om vaksinering

30.12.20
Beboere ved JORS og Villa Skaar blir de første til å motta vaksine. Vaksineringen videre vil gjennomføres i prioritert rekkefølge fra januar til juni 2021.

Den enkelte innbygger vil får særskilt innkalling til vaksinering, når det er din tur. Du skal vaksineres to ganger med 3 ukers mellomrom. Selve vaksineringen vil foregå i Hønefossvegen 1, de tidligere lokalene til Rema 1000.

Alle innbyggere får et brev i posten med viktig informasjon om vaksineringen. Du kan også lese det her

Hvor mange er vaksinert i Jevnaker, og ellers i landet?

Du finner til enhver tid oppdatert informasjon her

Koronatelefonen: 948 13 228

• TAST 1 for bestilling av korona-test (Åpent kl.08:00-11:00)
  • TAST 2 for generell veiledning og avklaring av spørsmål (kl.13:30-14:30) Vi oppfordrer til å rette henvendelsen pr. e-post om dette er mulig
  • TAST 3 for å registere nærkontakter (kun for smitteteam/kommuneleger i andre kommuner). Alternativt benytt telefonnummer 97 69 48 59

Mistanke om smitte?

• Dersom du tror du er smittet/syk og har symptomer på luftveisinfeksjon, ring kommunen for timebestilling av Korona-test: 948 13 228 og tast 1.
    Telefonen er betjent på hverdager i tidsrommene 08:00-11:00
  • Selve testingen foregår ved JORS
    Testtidspunkt vil du få tildelt i det du henvender deg til oss.

Spørsmål om Korona?

Vi oppfordrer deg til å sende epost til korona@jevnaker.kommune.no

Alternativt kan du ringe Koronatelefonen: 948 13 228 og tast 2 - åpen mandag til fredag fra klokka 13:30-14:30

Du møter kvalifisert helsepersonell som svarer på dine spørsmål. Dette må ikke forveksles med legevakt.

Skal du registrere nærkontakter?

Vi benytter FIKS Smittesporingsverktøy.
Overføring av nærkontakter kan gjøres i dette verktøyet - alternativt kan arbeidsgiver eller andre kommuner som jobber med registrering av nærkontakter ringe Koronatelefonen på 948 13 228 og taste 3 (eller eventuelt ringe 976 94 859) for å komme i kontakt med smittesporingsteamet til Jevnaker kommune. Dette er ikke for privatpersoner.

Les flere nyhetssaker

Du finner informasjon fra sentrale myndigheter,og konkrete råd om koronaviruset på fhi.no og helsenorge.no og Informasjonstelefonen for Koronasmitte på tlf. 815 55 015.