Et tryggere badeparadis

Jevnaker kommune har i samarbeid med Lions, grunneiere og Tryg Forsikring satt opp livbøyer rundt om i kommunen.

Lions ved ny blivbøye

Gode ildsjeler i Lions har brukt vinteren til å snekre nye tavler for plassering av livbøyene på strendene. Primus motor har vært Arne Mikal Grønvold, som tok på seg oppgaven som snekker og byggebas. Tirsdag den 19. juni ble 14 nye livbøyer utplassert på nøye utvalgte steder. Med dette er antallet livbøyer i kommunen økt fra 4 til 18!

Jevnaker, med Randsfjorden og tjernene, er et badeparadis - og det er mange som ferdes i og ved vann i kommunen vår. Det er viktig for oss å sikre trygge forhold for både innbyggere og turister som oppsøker våre flotte strender og brygger. Livbøyene er viktige i så måte.

Livbøyene skal kun brukes i nødsituasjoner. Skulle bøyer komme bort, ber vi om at det gis beskjed til kommunen snarest.

Vi takker Jevnaker Lions for all hjelp i prosjektet. Lions og kommunen har fra før et godt partnerskap omkring strendene - bl.a. har Lions ansvaret for avgrensing av strendene med gule badebøyer. Med slike gode støttespillere får man til det meste...

Livbøye ved Verkebrygga