Sommertoget: bli med!

Mikkel Niva og Haddy Njie, programledere for NRKs Sommertoget 2017NRKs sommertoget kommer til Jevnaker onsdag 26. juli og til Hønefoss onsdag 2. august. Jevnaker kommune deltar i begge arrangementene.

Her er nærmere informasjon om programmet på Jevnaker:

Familiefest

Når NRKs sommertoget kommer til Jevnaker onsdag 26. juli, skal vi lage familiefest på perrongen. Programmet på Jevnaker stasjon foregår fra kl 10:00-12:30. Sommertoget gjør et kort stopp kl 11:50-12:00. Oppfordringen er: Kom tidlig, bli på stasjonen og kos deg med mat og underholdning hele formiddagen.

Programmet ser slik ut:

Sommermat

Vi inviterer store og små til gratis formiddagsmat!

En rekke lokale matprodusenter står klare med smakebiter av det beste de har å by på. I området har vi mange matprodusenter som markerer seg og setter Jevnaker på kartet, innen lokalmat, kortreist/ureist mat, økologisk landbruk og andelslandbruk. Innbyggere, turister og andre interesserte skal få mulighet til å smake på spesialitetene fra Jevnaker-traktene. Det blir også vist matlagingsteknikker, for eksempel pølselaging.

Disse mataktørene er med på gildet:

• Thorbjørnrud Hotel
  • Lizas småbruk
  • Ysteri Pultostkoppen
  • Hadeland Glassverk
  • Kaja Vang med Pølsak
  • Ask gård i Åsbygda
  • Hadeland Viltslakteri
  • Hadeland andelslandbruk
  • De Haes gartneri

Kunst og kultur

Kunstnerne Tove Hirth, Agita Egelandsdahl og George Riad Krohn skal stille ut. Krohn vil også vise teknikkene han jobber med, der han bruker svijern på tre.

Hadeland og Ringerike modelljernbaneklubb vil vise fotografier og en modell av Jevnaker stasjon, som er under bygging.

Aktiviteter

Fra scenen starter programmet med klovnen Siljas trylleshow, før det blir musikalsk underholdning utover formiddagen med disse tre aktørene:

• Morgan Knaplund
  • Ingeborg Bratvold
  • Ever Anew

Det blir ansiktstatoveringer, ballongdyr, hoppeslott og andre aktiviteter for barna.

Vi oppfordrer alle til å gå eller sykle bort til Jevnaker stasjon denne dagen!

Parkering ved Thorbjørnrud Hotel, på Glassheim eller i Jevnaker sentrum.

Foreldre må passe barna for skinnegangen og tog.

Ta med venner, familie, godt humør, - og en campingstol hvis du vil.

Programmet kan bli endret/oppdatert.