Innflyttingsfest for nye innbyggere!

- på Thorbjørnrud!

– På en skala fra 0-10 så er dette en sterk 11’er, smiler Marek Wlodarski. Han var en av 40 gjester da Jevnaker kommune sammen med Sparebank 1 Ringerike og Hadeland inviterte til innflyttingsfest på Thorbjørnrud hotell.

Bildet viser Morten Grøtnes som synger i restauranten på Thorbjørnrud hotell.

Tar en til: Morten Grøtnes og makker Jørn Atle Støa underholdt med en smakebit fra deres nye show: "Tar en til" på innflyttingsfesten på Thorbjørnrud hotell. (foto: Anette Skafjeld)

For aller første gang inviterte vi alle nyinnflyttede til Jevnaker til en samling for å bli litt kjent med det ny hjemstedet sitt. Det ble sendt ut invitasjoner til alle som har flyttet til Jevnaker det siste året, og de ble invitert til en såkalt innflyttingsfest på Thorbjørnrud hotell med god mat og underholdning. 40 stykker takket ja – og fest ble det så absolutt.

Musikalsk pangstart

Morten Grøtnes sammen med makker Jørn Atle Støa startet festen med et utdrag av sitt show «Tar en til» som spilles på Eger i Hønefoss i november. Deretter ble gjestene ønsket velkommen til bygda av nyvalgt ordfører Morten Lafton.

Det er ikke vanskelig å skryte av Jevnaker, sa ordføreren som er oppvokst i bygda og han trakk fram både rikt kulturliv, naturen, fjorden og det store engasjementet blant lag og foreninger. En del av det rike foreningslivet var også representert på festen. De fylte peisestua med plakater og roll-ups og de nyinnflyttede kunne gå rundt for å høre litt om alt som skjer av aktiviteter i bygda vår og det er ikke rent lite. Blant de som var representert var Jevnaker Hage, Toso 4H, Jevnaker Frivilligsentral, JIF Ski og JIF Turn, Jevnaker Motorklubb og Jevnaker Røde Kors for å nevne noen.

Bildet viser at gjestene forsyner seg av maten i restauranten på Thorbjørnrud hotell.

Nydelig mat: Gode smaker av Jevnaker på middagsbuffeten til Thorbjørnrud hotell.

Smak av Jevnaker

– Målet med kvelden var at de nyinnflyttede skulle få se, høre og smake på litt av alt det fantastiske vi har å by på i kommunen vår, sier kommunikasjonsrådgiver, Anette Skafjeld.

– Det å flytte er forbundet med en del forventninger og spenning, men det er også mye ukjent og fremmed. En slik kveld er en arena der vi kan bli litt kjent med nye innbyggere og de kan bli kjent med oss og høre litt om alle tilbudene vi har både i kommunen, men også i det rike foreningslivet. Vi håper også at noen ble kjent med noen andre nyinnflyttede. Kanskje kvelden ble starten på nye vennskap?

Lokalmat og omvisning i ysteriet

På mathotellet Thorbjørnrud fikk gjestene smake på god lokal mat, blant annet den prisbelønte Racletteosten og flere av ostene fra hotellets egne ysteri. På slutten av kvelden var også flere med på omvisning i det tidligere bassenget som nå er ysteri. Kvelden hadde ikke vært mulig uten et tett samarbeid med Sparebank 1 Ringerike og Hadeland, bankdirektør, Kjetil Aasen, var også til stede og fortalte om samfunnsengasjementet til lokalbanken.

Et av høydepunktene var nok da Kari Hoel sammen med Øyvind Sogn kunne fortelle litt om opphavet til lokale navn som Kanada, Japan og Frankrike - i tillegg til at de gav gode tips til hvor man kan dra på toppturer, skiturer og handleturer. Det ble humring i restauranten da de to humørsprederne og revypersonlighetene kunne øse av sin lokalkunnskap.

Bildet viser alle som var på Innflyttingsfesten. Et oversiktsbilde.

Møte med nye "naboer"

Dette var hyggelig, forteller en fornøyd Marek Wlodarski.

Han, kona og datteren har flyttet til Jevnaker fra Sverige, men er opprinnelig fra Polen. Begge jobber på Eggemoen og datteren går på Jevnaker ungdomsskole. Han ble overrasket da han ble invitert på fest, men svarte raskt ja på invitasjonen.

– Innflyttingsfesten var virkelig flott. Her var det muligheter for sosialt samvær med andre nye «naboer», underholdningen var fantastisk og maten, ja, den var virkelig kronen på verket!

Bildet viser ordfører Morten Lafton.

Ikke vanskelig å skryte: Ordfører Morten Lafton var til stede for å treffe nye innbyggere. Han er selv oppvokst i Jevnaker og syntes det var lett å fortelle om alt det fine som finnes i bygda. (foto: Anette Skafjeld)