Julegateåpning med ny vri

- julemarked på Nesbakken!

Bildet viser flere kledd ut som nisser

– Vi håper også å få med oss de som ikke har barn i år! Vi håper på en julegateåpning for alle, sier en engasjert Monica Aschim Kornum i Frivilligsentralen! –  Ja, alle skal med! Ikke bare folk flest, ler sjefsnissen Øyvind Sogn mens de slår en god gammeldags floke i Storgata sammen med nissekollegaene Kristin Krogvold Eriksen og Bård «Bobby» Brørby. Nå planlegger de nemlig julemarked til julegateåpningen.

Av Anette Skafjeld (tekst og foto)

– På låven sitter nissen med sine julegrøt, nynnes det mens nissene fra kulturtjenesten i Jevnaker kommune sammen med Frivilligsentralen tusler bortover Storgata. Her midt i gata fables det om skikkelig julestemning, lukten av smultringer og snø til den 29.november. Den tradisjonelle julegrantenningen på Nesbakken skal i år få seg en skikkelig ansiktsløftning. Kristin Krogvold Eriksen på kulturskolen er litt hemmelighetsfull, men kan fortelle at det blir et eget julemarked med boder i Storgata som selger alt fra håndarbeid, julegaver, ost, pølser, honning og skinnvarer.

– Vi har hatt en så flott sommer med alt det spennende som har skjedd i bygda vår! Jevnaker har virkelig blitt satt på kartet. Nå ønsker vi å få til en vinteraktivitet! Noe som gjør det verdt å ta turen hit i november også!

Fra Storgata til Skomakergata

Planen er altså å sperre Storgata for trafikk, fra den tidligere lekebutikken til krysset ved biblioteket. Her skal det settes opp salgsboder og flere produsenter som blant andre Thorbjørnrud hotell, Jevnaker garn og håndarbeid, Skjennum gård og Smultringgutta har meldt sin interesse. Alt vil skje på fredag den 29.november fra klokka 15-19.

– Det starter allerede klokka 15 med suppe fra Frivilligsentralen, forteller Øyvind Sogn. Deretter går det slag i slag fram til klokka 17.30 da julegrana tennes.

– Vi har en så koselig gågate, rene Skomakergata, sier Krogvold Eriksen.

Mange andre steder har julemarked. Vi har også lyst til å prøve å få til det, for vi synes absolutt at Jevnaker fortjener et hyggelig julemarked.

Julekort med nissefar

I tillegg til salgsboder blir det mulighet for å ta bilder med nissefar. Nissen er til stede en god stund mellom klokka 16-17 så dersom du mangler et motiv til årets julekort, så kan du kanskje få ordnet det i Storgata denne dagen? Det blir i tillegg tradisjonell julegrantenning, ordfører Morten Lafton kommer og det blir selvfølgelig musikk i gatene av korpset, underholdning fra scenen med blant annet Røris fra «Friskis og Svettis», barn fra Kulturskolen og dans av leikarringen.

– Mange produsenter har sagt ja til å delta på markedet, så vi opplever at dette blir sett på som noe svært positivt. Enkelte produsenter som ikke kan i år, sier at de garantert kommer neste år! Hvis det blir noe neste år, da, sier Kristin Krogvold Eriksen.

Hun legger til at det er plass til flere, så dersom du har en god ide, noe julete å selge eller annet å tilby, så kan du ta kontakt på e-post til Kristin Krogvold Eriksen: kre@Jevnaker.kommune.no

Bildet viser Øyvind Sogn og Monica Aschim Kornum med nissekostyme gå gjennom Nesbakken.

Nissene kommer til Jevnaker den 29.november - kommer du?